Advocaat

Ko Hamelink

Ko is als advocaat sinds 2019 werkzaam bij Holla, hier maakt hij deel uit van de sectie Overheid en is hij lid van het Green Team. In die hoedanigheid adviseert en procedeert Ko op het gebied van het omgevingsrecht en energierecht voor met name overheden en projectontwikkelaars. Vooral de ontwikkeling van duurzame energie en warmtelevering, met de daaraan gerelateerde omgevingsrechtelijke vraagstukken vormen zijn specialisme.


Ko heeft veel affiniteit met politiek-bestuurlijke verhoudingen, daarom combineert Ko zijn werk als advocaat met het raadslidmaatschap. Deze combinatie biedt hem de mogelijkheid zijn cliënten vanuit verschillende perspectieven te adviseren en creatieve oplossingen te bedenken.


Daarnaast heeft Ko middels een secondment de functie uitgeoefend van senior juridisch adviseur bij een waterschap. Hierdoor heeft hij de interne processen binnen de overheid van dichtbij meegemaakt en kan hij daardoor gerichter adviseren.

10128 LR

Nevenactiviteiten

  • Gemeente Hilvarenbeek / Raadslid

Opleiding

  • 2019, Tilburg University / Master Rechtsgeleerdheid, accent Bestuursrecht
  • 2017, Tilburg University / Bachelor Rechtsgeleerdheid

Ko heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Bestuursrecht, Omgevingsrecht, Energierecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Ko Hamelink

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen