Geschiedenis

Zonder historie geen toekomst

Harrie Holla v2

De geschiedenis van ons advocatenkantoor gaat vele jaren terug. Doordat er continu de verbinding is gezocht, kent ons kantoor vele vaders.

Tijdlijn Holla legal & tax

Harry Holla

Onze uiteindelijkje naamgever, dhr. Harry Holla (1904-1992), is in 1935 bedrijfsjurist avant la lettre bij firma De Gruyter. In de Tweede Wereldoorlog wordt hij advocaat en procureur en partner bij een advocatenkantoor. Uit medemenselijkheid helpt Holla in die tijd vele mensen in zijn naaste omgeving om veilig te blijven en raakt zo nauw betrokken bij het verzet. Als Zuid-Nederland in 1944 wordt bevrijd, moet hij zijn advocatenbestaan tijdelijk opgeven en wordt Holla de eerste president van het eerste Tribunaal van de Bijzondere Rechtspleging in Den Bosch, dat ‘foute’ Nederlanders moet berechten.

Na enkele jaren gaat Holla verder met zijn kantoor Holla, Knittel en Adelmeijer. Binnen de balie vervult hij een prominente rol. Volgens zijn oud-collega’s was hij wat we nu zouden noemen, een topadvocaat.

Boek
Over Harry Holla is een boek verschenen met als titel 'En de naaste als jezelf' van Peter Baas, Truus Wertheim-Cahen en Arnoud-Jan Bijsterveld, ’s-Hertogenbosch: Aldus Uitgevers 2022, 288 pp., ISBN 9789070545499. Daarnaast is er het bevrijdingsdagboek van Leny Holla-Aarts uitgegeven met als titel 'Alles is rustig, zo af en toe valt er ergens een granaat.' door Leny Holla-Aarts en Peter Baas. ’s-Hertogenbosch: Aldus Uitgevers 2022, 48 pp., ISBN 9789070545482.

- Artikel AD - Boek Harry Holla
- Artikel Brabant-Cultureel - Harry Holla Rechtvaardigheidsgevoel
- Artikel Mr. Online - Biografie Harry Holla
- Artikel Klaverblad - Alles is rustig, zo af en toe valt er ergens een granaat

Podcast
'Adres Bekend’ is een historische podcast over bijzondere mensen uit Cromvoirt, Helvoirt of Vught. Joyce Tritschler en Ans de Man, wandelen naar verschillende adressen en vertellen over de mensen die hier woonden of geleefd hebben. In aflevering 6 staat het voormalige woonhuis van Harry Holla centraal aan de Leeuwensteinlaan 23a in Vught. Dit huis werd tijdens de oorlog als het zenuwcentrum van de verzetsactiviteiten gezien. Adres Bekend is een coproductie van Novo3, Stichting Erfgoed Vught en het Vughts Museum. Technische ondersteuning Leo van Hees.

- Adres bekend - aflevering 6.1 Harry Holla - deel 1 
Adres bekend - aflevering 6.2 Harry Holla - deel 2