Topics

Green Team

De transitie naar nieuwe energiebronnen is complex en vraagt om een geïntegreerde aanpak. Wat u zoekt is een adviseur met specialistische expertise en marktkennis over het hele scala van technologieën en projectlevenscycli. Duurzaamheidsthema's als circulariteit en emissiereductie vragen om een ​​innovatieve aanpak en een hoog niveau van expertise.

Topic - Green Team

Ons Green Team is multidisciplinair en helpt uw ​​organisatie op een voor u zeer persoonlijke manier. Onze advocaten zijn trusted advisor van (energie)bedrijven, ontwikkelaars, investeerders en overheden.

Wij zijn al meer dan 60 jaar actief op de energiemarkt en al meer dan 15 jaar op het gebied van schone energie. Met een uitstekende reputatie voor innovatie en een track record in het werken met enkele van de meest ondernemende bedrijven in de sector, adviseren wij regelmatig over 'first of a kind'-projecten, waaronder energieopslag, alternatieve warmteproductietechnologieën en circulair bouwen. Wij zijn thought leaders en onder meer daarom partner in het Urban Mining Collective.

Cruciaal in de transitie naar een Circulaire Economie is een multidisciplinair team van specialisten dat bereid is buiten bestaande structuren te komen tot oplossingen. Dat ontstaat alleen als deze specialisten ook echt intrinsiek de motivatie hebben deze transitie tot stand te brengen. Juist dat ervaar ik in het team van Holla en dat scheelt zoveel energie!” (New Horizon Urban Mining)


“Holla is altijd beschikbaar voor onze vragen over de Warmtewet.”
(Brabant Wonen)

“Tomorrow Energy ontwikkelt grootschalige zonneparken, en daarbij is het erg belangrijk goed juridisch advies te hebben. Met Holla hebben we de juiste partner die ons helpt in juridische trajecten, ze denken actief mee voor het meest maximale resultaat, zeer prettig om mee te werken.” (Tomorrow Energy)

Holla provides a rare combination of legal expertise with an instinctive understanding of Dutch regulatory dynamics. Their advice was instrumental for our investment decisions and their responsiveness and proactive approach made it a pleasure to work with them.(Asper Investment Management)

Holla gaat verder waar andere juridische dienstverleners stoppen; Holla: juridische dienstverlening die er echt toe doet!(Ennatuurlijk)

Meer over ons Green Team

Eén van de grootste uitdagingen en kansen van vandaag is klimaatverandering. Om klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden, zijn veranderingen noodzakelijk. Een energietransitie die vraagt om investeringen in duurzame energiebronnen zoals wind, zon en warmte, maar ook in energieopslag. Een duurzaamheidstransitie die vraagt om invulling van het concept circulariteit, waarbij producten en grondstoffen niet worden verbruikt maar een tweede leven krijgen. En een transitie die vraagt om een herziening van bestaande werkwijzen en processen. Ons Green Team helpt u graag deze uitdagingen te overwinnen en kansen te benutten. De leden van het team werken binnen diverse praktijkgroepen van ons kantoor, waaronder: Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer, Vastgoed & Overheid, Ondernemingsrecht, Financiering, Zekerheden en Insolventie, IE, ICT & Privacy en Fiscaal recht. Samen delen zij hun bijzondere belangstelling voor energie en duurzaamheid, en werken zij daarbij nauw samen om u op alle relevante rechtsgebieden te kunnen bijstaan.

De specialisten van het Holla Green Team organiseren webinars en cursussen voor cliënten, publiceren regelmatig in vakbladen, en zijn daarbij aanwezig op netwerkevents als de Energeia Energy Day en de PROVADA.

Wij zijn trots om te mogen vermelden dat ons kantoor is opgenomen in de prestigieuze Legal 500, in de green guide categorie. De Legal 500 wordt beschouwd als een toonaangevende gids op het gebied van juridische dienstverlening wereldwijd. Het Engelse onderzoeks- en uitgeversbedrijf Legalease stelt jaarlijks deze lijst samen op basis van feedback van cliënten, inspanningen van kantoor voor een groene toekomst (ISO certificering, CO2-neutrale voetafdruk) en uitgebreid onafhankelijk onderzoek in de markt.

De Green Business Club is een organisatie die bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen verbindt om samen een duurzaam Nederland te creëren. Holla is partner van de lokale Green Business Club Eindhoven Spoorzone. De Spoorzone in Eindhoven is op dit moment volop in ontwikkeling en de lokale Green Business Club heeft als missie om samen een duurzaam, groen, sociaal en levendig verblijfsgebied te creëren.

Wilt u meer over weten over dit initiatief, en over de bijdrage die Holla levert bij de samenwerking? Bekijk dan ons interview met Robert Koolen, de voorzitter van de Green Business Club Spoorzone Eindhoven en directeur duurzame ontwikkeling bij Heijmans. Bekijk ook de website van de overkoepelende Green Business Club.

Ten slotte is Holla kennispartner van het Urban Mining Collective. Partners van New Horizon Material Balance hebben eenzelfde circulaire missie. Zij treden daarom naar buiten als het Urban Mining Collective (UMC). Het UMC gebruikt de stad als bron. Ze maakt grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt voor hergebruik. Deelnemers aan het collectief betreffen hoofdzakelijk gevestigde namen uit de bouwwereld, die zowel nieuwe als gebruikte (hybride) materialen leveren aan hun klanten. Holla adviseert het collectief bij juridische uitdagingen.

Heeft u een vraag, uitdaging of project? Onze advocaten denken graag met u mee. E-mail naar Greenteam@holla.nl of neem rechtstreeks contact op met één van onze specialisten.

Harald Wiersema

Heeft u een vraag?

Harald Wiersema

  • Overheid
  • Aanbestedingsrecht
  • Omgevingsrecht
  • Europees recht
+31 (0) 88 44 02 328 h.wiersema@holla.nl

Wat onze klanten zeggen

“Holla is altijd beschikbaar voor onze vragen over de Warmtewet.” 

Brabant Wonen -