Expertises

Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht

Ons ondernemingsrechtteam bestaat uit 25 advocaten, die allemaal hun eigen specialisme hebben. Met elkaar bieden wij juridische bijstand gedurende de gehele levensloop van een organisatie. Onze cliënten variëren van MKB regionaal tot multinationals.

Ondernemingsrecht

Binnen ons full-servicekantoor wordt veel samengewerkt. De lijnen tussen de diverse praktijkgroepen zijn kort. Waar nodig maken wij gebruik van de kennis en expertise van onze collega’s in andere rechtsgebieden of stellen wij een multidisciplinair team samen. We doen veel grensoverschrijdend werk, mede in samenwerking met onze partnerkantoren TLT in het Verenigd Koninkrijk en GSJ advocaten in België.

Op het gebied van ondernemingsrecht hebben wij naast corporate governance in de onderstaande rechtsgebieden ruime ervaring en een bewezen track record.

Onze contractspecialisten houden zich bezig met het opstellen en beoordelen van nationale en internationale contracten. Zij adviseren daarnaast over mededingingskwesties en zij begeleiden meldingstrajecten bij de ACM en de nZa. Veel zaken die door het team worden behandeld zijn grensoverschrijdend. Naast onze verschillende internationale desks kunnen zij hiervoor een beroep doen op onze partnerkantoren of de vele andere advocatenkantoren in ons wereldwijde netwerk. Lees meer op de pagina commerciële contracten.

Ons Corporate & Commercial Litigation-team van Holla legal & tax legt zich toe op de behandeling van ondernemingsrechtelijke en commerciële geschillen. De ruime ervaring van onze procesrechtadvocaten wordt ingezet zowel bij het voorkomen van een procedure als bij het voeren van procedures bij onder meer de Ondernemingskamer, de Rechtbank, het Gerechtshof, in kort geding en in nationale en internationale arbitrage.

De advocaten van ons team Financiering, zekerheden & Insolventie worden regelmatig aangesteld als curator in faillissementen en als bewindvoerder in (voorlopige) surseances van betaling. Door de ervaring die zij hierbij opdoen kennen zij als geen ander de mogelijke valkuilen en kansen voor bedrijven die zich in zwaar weer (dreigen te) bevinden en kunnen zij anticiperen op de gevolgen bij een insolventiesituatie. Zij houden zich onder andere bezig met faillissementen, herstructureringen en insolventie. Daarnaast zijn onze advocaten gespecialiseerd in de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Elke transactie is maatwerk. Bij Holla legal & tax zorgen we ervoor dat financiële adviseurs, cliënten en advocaten één lijn trekken en nauw samenwerken om tot het best mogelijke resultaat te komen. Wij staan u bij met het opstellen van contracten en tijdens de onderhandelingen, maar kennen ook het belang van juridische ondersteuning in de aanloop naar een transactie en bij vraagstukken die spelen na een closing. Onze specialisten zijn commercieel, pragmatisch en efficiënt, wij begeleiden elke transactiefase op een proactieve manier. En ook daarna blijven wij graag betrokken als uw trusted advisor. Lees meer op onze M&A pagina.

REINOUD VAN OEIJEN LR

Heeft u een vraag?

Reinoud van Oeijen

  • Financiering, Zekerheden & Insolventie
  • Sportrecht
+31 (0) 88 44 02 437 r.vanoeijen@holla.nl