Expertises

Financiering, Zekerheden & Insolventie

Onze specialisten zijn zeer ervaren in het bijstaan van ondernemingen die zich in zwaar weer (dreigen te) bevinden. Onze advocaten worden regelmatig door de rechtbank aangesteld als curator in faillissementen en als bewindvoerder in (voorlopige) surseances van betaling.

Stoep

Onze specialisten kennen de mogelijke valkuilen bij een insolventiesituatie en kunnen anticiperen op de gevolgen bij een (dreigend) faillissement. Zij staan ondernemers, bestuurders en commissarissen op een proactieve manier bij en begrijpen hoe een onderneming in elkaar zit.

Door de brede ervaring die het team heeft opgebouwd met de afwikkeling van faillissementen weten zij als geen ander waar de kansen liggen in een insolventiesituatie. Enerzijds kunnen zij helpen om een faillissement te voorkomen, anderzijds zullen ze bij een dreigend faillissement de risico’s zoveel mogelijk beperken. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA), die het mogelijk maakt om door middel van een onderhands akkoord schulden te herstructureren. Daarnaast hebben zij veel ervaring met het doorstarten van ondernemingen.

Wij adviseren en verlenen bijstand over de volgende onderwerpen:

Holla legal & tax is een allround kantoor en de lijnen tussen de praktijkgroepen zijn kort. Wanneer een zaak meerdere rechtsgebieden raakt kunnen onze advocaten waar nodig snel de hulp van een specialist uit een ander team inschakelen. De advocaten van de business unit Financiering, Zekerheden en Insolventie werken bijvoorbeeld veel samen met de teams Arbeidsrecht en Litigation. Ook in grensoverschrijdende zaken kunnen wij u naadloos van advies voorzien, dankzij de samenwerking met het Britse TLT LLP en het Belgische kantoor GSJ Advocaten.

JAN DINGEMANS LR

Heeft u een vraag?

Jan Dingemans

  • Financiering, Zekerheden & Insolventie
+31 (0) 88 44 02 363 j.dingemans@holla.nl