Expertises

Intellectuele Eigendom, ICT & Privacy

Onze specialisten adviseren en procederen in zaken die betrekking hebben op het gehele spectrum van het intellectuele eigendom, privacy, gegevensbescherming, cookies, I(C)T, reclame en oneerlijke concurrentie in de media.

Header expertise IE, ICT & Privacy

Tot onze cliënten rekenen wij multinationals, overheden en het MKB(+). Ons team van specialisten heeft ervaring in verschillende sectoren, waaronder fashion, retail, industrie, farmacie en telecom. Bovendien hebben onze privacysexperts diepgaande kennis over het privacy- en gegevensbeschermingsrecht binnen de zorgsector, de publieke sector en de (internationale) game-industrie.

Wij adviseren en verlenen bijstand over de volgende onderwerpen:

 • Online Brand Protection;
 • IE-strategieën;
 • licentie-, franchise- en ontwikkelingsovereenkomsten;
 • IE en ICT-geschillen;
 • begeleiding bij complexe ICT-trajecten;
 • zorgplicht ICT;
 • telecommunicatie;
 • privacy- en cookiebeleid;
 • complexe verwerkersrelaties en samenwerkingsverbanden;
 • internationale gegevensdoorgifte;
 • datalekken;
 • (wetenschappelijk) onderzoek met persoonsgegevens.

Voldoet uw organisatie aam het huidige privacy- en gegevensbeschermingsrecht? Binnen het dynamische rechtsgebied van privacy en gegevensbescherming is het voor een onderneming, instelling of overheid van belang dat de bedrijfsvoering goed op orde is. Het kan echter lastig zijn om een compleet overzicht te krijgen van de huidige situatie op het gebied van het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Voor onze cliënten maken wij graag inzichtelijk in hoeverre hun organisatie voldoet aan de geldende en meest recente wet- en regelgeving. Daarom hebben wij een privacyscan ontwikkeld. Klik door naar deze pagina voor meer informatie over deze dienst. De privacyspecialisten van Holla (CIPP/E) helpen u graag verder bij alle vraagstukken op het gebied van privacy- en gegevensbeschermingsrecht.

Factsheet privacyscan Factsheet privacy en gegevensbescherming

Een onderneming heeft veel tijd, energie en kosten gestoken in het opbouwen van naamsbekendheid van die onderneming en van de producten of diensten die de onderneming aanbiedt. Het merk is het meest waardevolle bezit van de onderneming en het is belangrijk dat deze merken en merknamen goed worden beschermd. Met een merkregistratie helpen de trademarkspecialisten van Holla bij een wereldwijde merkbescherming van wat uw producten en onderneming zo uniek maakt. Klik door naar deze pagina voor meer informatie over deze dienst.

Het komt regelmatig voor dat onze zaken meerdere rechtsgebieden raken. Omdat Holla legal & tax een allround kantoor is, kunnen wij waar nodig de hulp inschakelen van onze andere praktijkgroepen. Voor het privacy- en gegevensbeschermingsrecht hebben onze specialisten bijvoorbeeld veel ervaring binnen de zorg en werken zij ook nauw samen met onze gezondheidsrechtspecialisten.

Ook krijgen wij binnen ons werkveld regelmatig te maken met internationale kwesties. Dankzij onze samenwerking met de advocatenkantoren TLT in het Verenigd Koninkrijk en GSJ advocaten in België, kunnen wij ook daarbij naadloos adviseren en procederen. Zo schreven wij recent in samenwerking dit whitepaper over internationale gegevensdoorgiften.

Wilt u weten hoe cliënten denken over ons team?

Lees hier de testimonial van Van Lanschot Bankiers en de testimonial van GAC. Daarnaast zijn wij trots om te mogen vermelden dat ons kantoor is opgenomen in de prestigieuze Legal 500, in de categorie intellectueel eigendom en privacy. De Legal 500 wordt beschouwd als een toonaangevende gids op het gebied van juridische dienstverlening wereldwijd. Het Engelse onderzoeks- en uitgeversbedrijf Legalease stelt jaarlijks deze lijst samen op basis van feedback van cliënten en uitgebreid onafhankelijk onderzoek in de markt.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Volg onze blog of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Luuk Jonker

Heeft u een vraag?

Luuk Jonker

 • Intellectuele Eigendom, ICT & Privacy
+31 (0) 88 44 02 310 l.jonker@holla.nl