Advocaat

Femmie Schets

Femmie is sinds juni 2020 werkzaam bij Holla. Femmie adviseert en procedeert op het gebied van privacy, intellectuele eigendom en ICT, mede in de context van commerciële contracten.

Binnen deze expertises focust Femmie zich met name op het privacy- en gegevensbeschermingsrecht, onder meer in de sectoren zorg en welzijn, zakelijke dienstverlening, telecom, de publieke sector en de (internationale) game-industrie. Zij houdt zich bezig met uiteenlopende vraagstukken, zoals het opstellen van privacyverklaringen, verwerkersovereenkomsten en adviezen gerelateerd aan internationale gegevensdoorgiften en datalekken.

Femmie is ook een Certified Information Privacy Professional (CIPP/E). Dit is een beschermde titel van de International Association for Privacy Professionals en wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Daarnaast publiceert Femmie met enige regelmaat blogs op onze website en op haar LinkedIn. Ook schrijft zij voor het digitale tijdschrift VAST, zoals haar wetenschappelijk artikel en praktijkartikel.

Femmie gaat graag nauwkeurig en geordend te werk, met een creatieve en frisse blik. Hierdoor kan zij juridische vraagstukken vanuit verschillende hoeken benaderen en komt zij met creatieve oplossingen voor haar cliënten. Femmie communiceert duidelijk en is altijd vriendelijk, maar zij is zeker ook een doorzetter en een harde werker die zich graag vastbijt in een zaak en een uitdaging niet uit de weg gaat.

Dat Femmie een uitdaging niet uit de weg gaat blijkt onder meer uit haar internationale ervaringen in Madrid en uit het feit dat zij haar Engelstalige master cum laude heeft behaald.
Femmie Schets

Nevenactiviteiten

  • 2021 - heden, De Jonge Balie Oost-Brabant / Commissielid
  • Netwerkclub Ladies in Legal Den Bosch / Lid
  • Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR) / Lid
  • Vereniging Privacy Recht (VPR) / Lid

Opleiding

  • 2022, IAPP - International Association of Privacy Professionals / Certified Information Privacy Professional - Europe (CIPP/E)
  • 2017 - 2020, Tilburg University / Master Law and Technology (cum laude)
  • 2017, IE University Madrid / Erasmus Exchange Program
  • 2014 - 2017, Tilburg University / Bachelor Rechtsgeleerdheid

Femmie heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Privacy recht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Femmie Schets

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen