Harald maakt deel uit van het team van overheidsspecialisten bij Holla Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het omgevingsrecht, aanbestedingsrecht, overheidsaansprakelijkheid en energierecht. Na negen jaar bij een internationaal advocatenkantoor in Amsterdam en Rotterdam te hebben gewerkt, is Harald sinds januari 2019 werkzaam bij Holla Advocaten. In 2018 is hij door Who’s Who Legal aangemerkt als expert op het gebied van omgevingsrecht in de categorie ‘Climate Change Law’. Het Advocatenblad riep hem in 2016 uit tot één van 35 ‘hoogvliegende’ advocaten onder de 35 jaar.

Harald heeft een brede maatschappelijke en juridische interesse. Verschillende gezichtspunten en achtergronden maken volgens hem het leven interessant, wat hem met de paplepel is ingegoten door zijn Nederlands-Peruaanse afkomst. Hij wordt dan ook blij van complexe zaken waar verschillende disciplines samenkomen. Zo adviseert hij cliënten over de planvorming voor nieuwe woonwijken met daarin vraagstukken van omgevingsrecht, energierecht en de aanbesteding van warmteconcessies. Voeg daaraan toe de politieke dimensie van dit soort projecten en de uitdaging is geboren. Harald gelooft dat kennis van en ervaring met zowel het bestuursrecht als civiele recht helpt om tot effectieve en creatieve oplossingen te komen. Hij combineert dit met een interesse voor en nieuwsgierigheid naar zijn cliënten en hun projecten; hij gaat in zaken voor hen door het vuur.

Tot zijn cliënten behoren bedrijven en (semi-)overheden. Hij adviseert over o.a. bestemmingsplannen, planschade, geluid- en luchtkwaliteit, bodemverontreiniging, flora en fauna, vergunningen, wegenverkeerswetgeving, water(schaps)wetgeving, handhaving, onteigening, gedoogplichten en overheidsdeelnemingen. Harald staat inschrijvers en aanbestedende diensten bij in zaken over werken, diensten, leveringen, speciale sectoren en concessies. Op het gebied van energierecht adviseert hij zijn cliënten over o.a. elektriciteits-, gas- en warmtelevering en -productie, LPG-tankstations, energieopslag, laadpalen, windparken, zonneparken, kabels en leidingen.

Harald is een zanger en muzikant. In de muziek kan hij veel creativiteit en passie kwijt, en hij geniet het meest van muziek maken met anderen. Optreden geeft hem een kick, en hij geniet dan ook enorm van zittingen bij de rechter.

Lees hier alle publicaties van Harald in de vakpers.

Track Record

Curriculum Vitae

 • 2019 - heden, Holla Advocaten
  Senior Advocaat
 • 2010 - 2019, NautaDutilh
  Advocaat

Opleiding

 • 2013, VBR-A/Instituut voor Bouwrecht
  Opleiding Ruimtelijk Omgevingsrecht
 • 2011, Law Firm School
  Law Firm School
 • 2010, Vrije Universiteit Amsterdam
  Master Rechtsgeleerdheid, Staats- en Bestuursrecht
 • 2008, Vrije Universiteit Amsterdam
  Bachelor Rechtsgeleerdheid

Nevenactiviteiten

 • Nederlandse Obesitas Kliniek
  Lid Werknemersklachtencommissie
 • Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten
  Lid
 • Nederlandse Verenging voor Aanbestedingsrecht
  Lid
 • Vereniging voor Milieurecht
  Lid
 • Vereniging voor Energierecht
  Lid
 • VAR vereniging voor Bestuursrecht
  Lid
Meer lezen