Commerciële Contracten

Onze specialisten commerciële contracten zijn onderdeel van de sectie Ondernemingsrecht en zij houden zich bezig met het opstellen en beoordelen van nationale en internationale contracten. Daarnaast adviseren zij over mededingingsrecht en kartelverboden en hebben zij veel ervaring met meldingstrajecten bij de ACM. Hun cliënten zijn Nederlandse bedrijven, buitenlandse bedrijven met een contractuele wederpartij in Nederland, internationale organisaties met een Nederlandse vestiging en multinationals. Zij zijn actief in verschillende sectoren, waaronder de industrie, handel, food, retail en zorg.

U kunt bij onze specialisten terecht voor bijstand op het vlak van onder andere:

  • Samenwerkingscontracten
  • Franchise-, distributie-, agentuur-, bemiddelings- en procurementcontracten
  • In- en verkoopcontracten en in- en verkoopvoorwaarden, alsmede Service Level Agreements
  • Geheimhoudingscontracten
  • Ontwikkelingscontracten
  • Sponsorcontracten
  • Meldingstrajecten ACM (en voor de zorgsector ook NZa)

Full service met een internationaal netwerk

Holla legal & tax is een full-servicekantoor met korte lijnen, waardoor contact met een andere afdeling waar nodig snel is gelegd. Zo werken onze contractspecialisten regelmatig samen met collega’s uit de teams Litigation, M&A en Gezondheidsrecht.

Veel van het werk is grensoverschrijdend. Voor enkele landen in het bijzonder hebben wij een speciale ‘desk’, zoals de French Desk, de German desk en de Belgian Desk, hierover kunt u meer lezen op de pagina Europees Recht. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid internationaal netwerk van advocatenkantoren waar wij mee samenwerken, waaronder onze partnerkantoren TLT in Engeland en GSJ advocaten in België. Dankzij dit internationale netwerk kunnen wij u bijstaan op het gebied van internationale contracten in zeer veel landen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Wij organiseren met enige regelmaat evenementen over onderwerpen die te maken hebben met (internationaal) contracteren. Om hiervan op de hoogte te blijven kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief Ondernemingsrecht.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?