Advocaat

Alissa van Tongerloo

Alissa is sinds september 2014 werkzaam bij Holla legal & tax. Zij heeft zich toegelegd op de expertise ondernemingsrecht. Binnen deze expertise houdt zij zich met name bezig met commerciële contracten en fusies en overnames. Ook is zij onderdeel van het Green Team, waar zij zich specialiseert in (internationale) contracten en het juridisch vormgeven van innovatieve samenwerkingen.


Alissa’s kracht ligt in haar betrokkenheid, ze duikt graag in de operationele activiteiten van een bedrijf en is nieuwsgierig naar wat cliënten bezighoudt. Zo kan ze de beoogde samenwerking en doelen pas echt goed op papier zetten. Geen contracten met oud taalgebruik en onleesbare zinnen, maar werkbaar, helder en juridisch concreet.


Omdat Alissa opgroeide in een ondernemersgezin komt haar keuze voor het ondernemingsrecht niet uit de lucht vallen. De appel valt immers zelden ver van de boom. In het ondernemingsrecht kan zij haar fascinatie voor het ondernemerschap combineren met haar voorliefde voor het recht.

Alissa Tonerloo

Nevenactiviteiten

  • 2018 - heden, WTC·E Young Professionals / Lid
  • 2016 - 2018, Jonge Balie ’s-Hertogenbosch / Bestuurslid

Opleiding

  • 2018 - 2019, Grotius Academie / Nationaal en Internationaal Contracteren
  • 2007 - 2013, Universiteit Tilburg / Ondernemingsrecht & International Business Law

Alissa heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Alissa van Tongerloo

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen