Zorg & Welzijn

De Zorg- en Welzijnssector is complex en volop in beweging. Daarnaast worden er steeds hogere eisen gesteld aan kwaliteit en transparantie. Vele buitenstaanders bemoeien zich met de zorg. Wij hebben jarenlange ervaring binnen de sector Zorg & Welzijn. Wij beschikken niet alleen over de juridische kennis, wij zijn ook daadwerkelijk werkzaam geweest in de zorg. Samen met u delen wij deze passie voor de zorg en het zorgen voor de mensen. Zo kunnen wij u en uw organisatie effectief begeleiden.

In de sector Zorg & Welzijn kunnen juridische kwesties op zeer uiteenlopende terreinen spelen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidsrecht, vastgoed, aansprakelijkheid en verzekeringen, bestuursrecht, arbeidsrecht of ondernemingsrecht. U kunt daarbij denken aan samenwerking in de zorg, financiering van de zorg en kwaliteit waartoe het medisch tuchtrecht hoort. Doordat wij vanuit diverse expertises onze krachten bundelen kunnen wij uw organisatie juridische dienstverlening op maat aanbieden. Ook ondersteunen wij u bij aanbestedingen, beleidsontwikkeling, organisatieaanpassingen, samenwerkingsvormen en nieuwe organisatiestructuren.

In een sector waarin op juridisch gebied zoveel diverse zaken kunnen spelen hechten wij veel waarde aan proactiviteit. Wij zijn niet alleen vakspecialisten, maar ook uw businesspartner. U kunt erop vertrouwen dat wij uw wereld kennen en tijdig op ontwikkelingen in de gezondheidszorg inspringen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Uw kennis verbreden?
Hier vindt u de beschikbare whitepapers in de sector Zorg en Welzijn:

Holla ontzorgt! Vind uw advocaat van Holla onderaan deze pagina.

 

Whitepaper Calamiteiten in de zorg

Een calamiteit: wat is het, wat moet een zorginstelling ermee doen, op welke termijn en wat gebeurt er als de zorginstelling geen melding doet? En dan een calamiteitenrapport: wat is het, wat moet een zorginstelling ermee doen, op welke termijn, moet het calamiteitenrapport openbaar worden gemaakt en wat gebeurt er als de zorginstelling dat niet doet? Het zijn vragen die u en andere met u bezighouden. Antwoorden zijn in het kader van een goede zorg van belang. Met deze whitepaper beogen wij u die antwoorden te geven en beogen wij u inzicht te geven in het juridisch kader rondom een calamiteit. Wij gaan in op de meldplicht aangaande een calamiteit, op de definitie van een calamiteit, de verschillen met een complicatie en een incident en op de argumenten voor openbaarmaking van het calamiteitenrapport.[holla_shortcode name="WhitepaperCalamiteitenZorg"]

Advocaten in Zorg & Welzijn

Joost Wasser

Ferry Weelen

Martijn Huisman

Anne Coenders

Rolinka Wijne, Wetenschappelijk Bureau

Kim de Bonth

Jacqueline de Vries

Petra Domevscek

Expertises


Arbeidsrecht >

Ineke Paul-van Velzen

Expertises in Zorg & Welzijn

Bouw- en Huurrecht

Letselschade

Gezondheidsrecht

Financiering, Zekerheden en Insolventie

Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer

Ondernemingsrecht & vennootschapsrecht

Mediation

Overheid

Aanbestedingsrecht

Arbeidsrecht

Publicaties >

Neem direct contact op

Spring naar toolbar