Expertises

Europees recht

Steeds meer wetgeving wordt op Europees niveau tot stand gebracht met directe gevolgen voor iedere ondernemer. Deze Europese regelgeving dringt dan ook op alle terreinen van het Nederlands recht door. Ook indien u in het buitenland zaken doet, speelt Europees recht een rol.

European flag1

Wij houden Europese juridische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. In het bijzonder adviseren wij over alle aspecten omtrent Europese en nationale mededinging, M&A-transacties, aanbestedingen en staatssteun. Ook voor grensoverschrijdende problematiek als milieukwesties kunt u bij ons terecht.

Daarnaast zijn er meer onderwerpen waar Europees recht een rol speelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bescherming van consumenten, werknemers, distributeurs, handelsagenten,  franchisenemers of licentiehouders en de interne markt. Voorbeelden doen zich op allerlei juridisch gebied voor, zoals de inhoud van algemene voorwaarden, het opzetten van een webshop, strenge bouwkundige en veiligheidseisen, keurmerken, normen inzake voedselveiligheid. Heeft u een geschil, of wilt u als onderneming voorop lopen? Onze advocaten kennen alle ins en outs van deze verscheidenheid aan Europese kwesties.

Legal desk

Voor enkele landen in het bijzonder, hebben wij een speciale "desk":

Alliantie

Om ons internationale juridische aanbod te versterken, hebben we een strategische alliantie met het Britse TLT LLP en het Belgische kantoor GSJ advocaten. Deze alliantie stelt ons in staat u consistente en grensoverschrijdende diensten aan te bieden.

FERRY WEELEN LR

Heeft u een vraag?

Ferry Weelen

  • Europees recht
  • Commerciële Contracten
+31 (0) 88 44 02 472 f.weelen@holla.nl

Onze mensen

Experts op het gebied van Europees recht