Advocaat

Ferry Weelen

Ferry is ondernemingsrechtadvocaat en vanaf 2001 partner van Holla. Hij is altijd sterk internationaal georiënteerd geweest, zo studeerde hij niet alleen rechten, maar ook Frans en Italiaans. Het is dan ook niet voor niets dat hij zich heeft gespecialiseerd in alle juridische aspecten van het internationale ondernemen. Hij richt zich op de sectoren Agri & Food, Industrie, Zakelijke Dienstverlening en Zorg & Welzijn.


Ferry heeft in de internationale praktijk profijt van zijn talenknobbel, hij beheerst tien talen, waarvan zijn cliënten direct profiteren. Ferry staat Nederlandse ondernemers graag bij in internationale onderhandelingen over bijzondere contracten, waaronder partnerships, agentuur, distributie, franchising, alsmede procedures en arbitrages.


Ferry was van 2009 tot 2021 board member van European Law Firm (ELF), een Europees samenwerkingsverband tussen onafhankelijke advocatenkantoren in Europa. Daarnaast is Ferry door Frankrijk aangesteld als honorair consul van Frankrijk.

FERRY WEELEN LR

Nevenactiviteiten

  • 2009-2020, ELF (European Law Firm) Executive Board Member
  • Docent Italiaans en Frans
  • WTCE Eindhoven Ondernemer van het jaar 2017

Opleiding

  • 1999, Grotius Opleidingen / Insolad
  • 1990 - 1991, Universiteit Jean Moulin, Lyon / Europees recht - diplome d'études approfondies - met talen Frans, Engels, Duits
  • 1988 - 1990, Universiteit Utrecht / Frans, Italiaans en Spaans
  • 1985 - 1991, Universiteit Tilburg / Internationaal recht

Ferry heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Ondernemingsrecht.
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Ferry Weelen

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen