Fusies en Overnames

Welke kansen bieden fusies en overnames? Welke risico’s loopt u? En hoe krijgt u een beeld van de mogelijke valkuilen? Vervolgens is de vraag welke bedrijfsstructuur geschikt is voor een overname. Het M&A team van Holla adviseert u graag bij deze vraagstukken.

De koop of verkoop van een onderneming is voor de meeste ondernemers een eenmalige gebeurtenis in hun leven. De verkoop heeft gevolgen voor de financiën, de groeimogelijkheden, de organisatie, het personeel en de externe relaties. Juist omdat verkoop van het bedrijf zo’n complexe zaak is, is tijdige en goede voorbereiding van groot belang.

Fusies en overnames

Op Fusies & Overnames gebied kunnen wij u onder andere voorzien van juridische ondersteuning bij:

  • aandelentransacties;
  • activa/passiva-transacties;
  • management buy-outs;
  • management buy-ins;
  • due diligence processen.

Samenwerking andere juridische expertises

Onze M&A specialisten werken nauw samen met collega’s van de expertise Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht, Vastgoed, Banking & Finance en Intellectuele Eigendommen/ICT & Privacy.

Internationaal advies?

Via ons internationale netwerk European Law Firm, bestaande uit kantoren in 28 landen, bevinden wij ons in een positie waarin wij onze cliënten ook buiten Nederland kunnen adviseren over cross-border kwesties.

Op de hoogte blijven op het gebied van Fusies en Overnames?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen ondernemingsrecht? Volg onze onze blog fusies & overnames en onze blog ondernemingsrecht.

 

Zakelijke dienstverlening

De Zakelijke dienstverlening is sterk in beweging. Klanten zijn kritischer op de kwaliteit van de dienstverlening, de toegevoegde waarde en de kosten. Naast creativiteit en intensiever klantcontact, zoeken veel zakelijke dienstverleners mogelijkheden om met behulp van slimme technologie, nieuwe diensten te leveren en klanten te binden. Tegelijkertijd worden kosten beheerst door efficiënter te werken, personeelsreducties en samenvoeging of overname van branchegenoten.

Wij verlenen hierbij juridisch advies in de vorm van moderne ondernemingsstructuren, overnames, het aangaan en verbreken van samenwerkingsverbanden, alternatieve financieringen, zekerheden en intellectuele eigendom van elektronische diensten en nieuwe business modellen. Ook kunnen wij alle benodigde documenten zoals aandeelhoudersovereenkomsten, bemiddelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en algemene voorwaarden voor u opstellen. Wij helpen daarbij beroeps- en bedrijfsrisico’s te beheersen en meningsverschillen te voorkomen. Mocht u toch in een conflictsituatie terechtkomen – binnen samenwerkingsverband of daarbuiten – dan staan wij u graag terzijde. U kunt hierbij denken aan zowel civiele als tuchtrechtelijke aansprakelijkheidsprocedures.

In de sector Zakelijke dienstverlening komen veel…

Advocaten in Fusies en Overnames

Robert van Muijen, Managing Partner

Alissa van Tongerloo

Spring naar toolbar