Expertises

Commerciële Contracten

Onze specialisten commerciële contracten zijn onderdeel van de sectie Ondernemingsrecht. Zij houden zich bezig met het opstellen en beoordelen van nationale en internationale contracten. Daarnaast adviseren zij over mededingingsrecht en kartelverboden en hebben zij veel ervaring met meldingstrajecten bij de ACM.

Header - Commerciële contracten

Onze cliënten zijn Nederlandse bedrijven, buitenlandse bedrijven met een contractuele wederpartij in Nederland, internationale organisaties met een Nederlandse vestiging en multinationals. Ons team is actief in verschillende sectoren, waaronder de industrie, handel, food, retail en zorg.

Wij adviseren en procederen over de volgende onderwerpen:

  • Samenwerkingscontracten
  • Franchise-, distributie-, agentuur-, bemiddelings- en procurementcontracten
  • In- en verkoopcontracten en in- en verkoopvoorwaarden, alsmede Service Level Agreements
  • Geheimhoudingscontracten
  • Ontwikkelingscontracten
  • Sponsorcontracten
  • Meldingstrajecten ACM (en voor de zorgsector ook NZa)

Wij zijn een full-servicekantoor met korte lijnen, waardoor contact met een andere afdeling waar nodig snel is gelegd. Zo werken onze contractspecialisten regelmatig samen met collega’s uit de teams Litigation, M&A en Gezondheidsrecht.

Veel van het werk is grensoverschrijdend. Voor enkele landen in het bijzonder hebben wij een speciale ‘desk’, zoals de French Desk, de German desk en de Belgian Desk, hierover kunt u meer lezen op de pagina Europees Recht. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid internationaal netwerk van advocatenkantoren waar wij mee samenwerken, waaronder onze partnerkantoren TLT in Engeland en GSJ advocaten in België. Dankzij dit internationale netwerk kunnen wij u bijstaan op het gebied van internationale contracten in zeer veel landen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Wij organiseren met enige regelmaat evenementen over onderwerpen die te maken hebben met (internationaal) contracteren. Om hiervan op de hoogte te blijven kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief Ondernemingsrecht.

FERRY WEELEN LR

Heeft u een vraag?

Ferry Weelen

  • Europees recht
  • Commerciële Contracten
+31 (0) 88 44 02 472 f.weelen@holla.nl