Advocaat

Rowie Florijn

Rowie is advocaat sinds 2017. Haar passie voor het insolventierecht maakt dat zij curatoren met plezier ondersteunt bij de behandeling van faillissementen. De rechtbank Midden-Nederland stelt Rowie zelf eveneens regelmatig aan als curator. Ze heeft bijzondere interesse in de liquidatie zonder vereffening (turboliquidatie) en staat ondernemers derhalve graag bij in deze trajecten en alles wat daarbij komt kijken.


Rowie denkt graag mee met ondernemers, zowel op het gebied van insolventierecht als ondernemingsrecht. Haar insteek is: pragmatisch denken in kansen en deze omzetten naar concrete oplossingen. Ze hoort regelmatig van anderen terug dat haar niet-aflatend enthousiasme aanstekelijk werkt – zelfs voor ondernemers die complexe juridische uitdagingen liever uit de weg zouden gaan.


Rowie is graag onder de mensen. Haar sociale vermogen in combinatie met een flinke portie competitiedrang zorgt er in haar werk voor dat zij niet alleen juridisch met volledige overgave te werk gaat, maar dat ze ook de menselijke kant van elke zaak of (aspect van een) faillissement nooit uit het oog verliest.

10084 LR

Nevenactiviteiten

  • 2024, HERO / redacteur
  • 2024, INSOLAD / aspirant lid
  • 2021, Dutch Turnaround Association / Lid
  • 2021, Jonge Balie Midden-Nederland / Bestuurslid

Opleiding

  • 2021, CPO Insolventierecht curatoren
  • 2016 - 2017, Tilburg University / Master Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Ondernemings- en Insolventierecht
  • 2011 - 2016, Tilburg University / Bachelor Rechtsgeleerdheid & Fiscaal Recht

Rowie heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Insolventierecht, Faillissement, Surseance van betaling, WSNP. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Rowie Florijn

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen