Advocaat

Reinoud van Oeijen

Reinoud is meer dan twintig jaar advocaat. Vanaf 2004 is hij in dienst bij Holla en partner van ons kantoor. Reinoud heeft een aantal jaren in het bestuur van Holla de rol van CFO vervuld. Reinoud is voornamelijk actief binnen de expertises Financiering, Zekerheden & Insolventie, Banking & Finance en Ondernemingsrecht. In 2001 rondde hij zijn specialisatieopleiding af.


Reinoud wordt met regelmaat benoemd als curator of bewindvoerder in faillissementen of surseances van betaling. Ook houdt hij zich bezig met overnames, herstructureringen, financieringstrajecten, aandeelhoudersgeschillen, uitwinning van zekerheden  en (bestuurder-)aansprakelijkheidskwesties. Reinoud kenmerkt zich om zijn pragmatische en creatieve aanpak. Hij denkt het liefst oplossingsgericht, maar is slag- en strijdvaardig wanneer de situatie daarom vraagt.


Reinoud staat bij zijn cliënten en kantoorgenoten bekend als loyaal, gedisciplineerd en vooral ook zeer prettig in de omgang. Een van zijn veelgebruikte quotes is Goethes: ‘Wer lachen kann meistert das Leben’.

REINOUD VAN OEIJEN LR

Nevenactiviteiten

  • Vereniging van Insolventierecht Advocaten (Insolad) / Lid

Opleiding

  • 2006, Specialisatieopleiding / Financiële Economie voor curatoren
  • 2001, Grotius Opleidingen / Insolventierecht
  • 1986 - 1992, Universiteit Groningen / Privaatrecht

Reinoud heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Insolventierecht, Ondernemingsrecht, Faillissement, Surseance van betaling, Bestuurdersaansprakelijkheid, Vennootschappen. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.