Advocaat

Janina Maduro

Holla partner Janina is een allrounder, gespecialiseerd in insolventie, zekerheden en financierings- en herstructureringsvraagstukken. Door haar jarenlange ervaring als curator en bewindvoerder, zoals bijvoorbeeld van de retail winkelketen The PhoneHouse, weet zij als geen ander bestuurders, aandeelhouders en ondernemingen in zwaar weer te adviseren en bij te staan bij deze vraagstukken. Haar cliënten zijn actief in de zakelijke dienstverlening, de retail en in de sport.


Analytisch, pragmatisch, strategisch denkend en passievol, neemt Janina haar cliënten mee door het juridisch speelveld. Ze is makkelijk in de omgang en weet alles terug te brengen naar de kern. Met haar ruime internationale ervaring en omdat zij zowel de Engelse, Franse en Spaanse taal machtig is, is zij een geschikte gesprekspartner voor buitenlandse partijen.


Janina is nieuwsgierig, veelzijdig en breed geïnteresseerd en heeft in de afgelopen 25 jaren het (ondernemings)recht in al haar facetten gepraktiseerd. In combinatie met haar ervaring, haar humor en haar praktische en oplossingsgerichte instelling, is zij de ideale gesprekspartner voor de nuchtere ondernemer die op zoek is naar een echte trusted advisor; ook als het juridisch en financieel spannend wordt.

10145 LR

Nevenactiviteiten

  • Docent Faillissementsrecht

Opleiding

  • 2011, Erasmus Universiteit/INSOLAD / Financiële Economie voor Curatoren
  • 2007, Stichting Studiecentrum Rechtspleging / Opleiding tot Officier van Justitie
  • 2004, Grotius Academie/INSOLAD / Insolventierecht
  • 1996, Université Panthéon-Assas / Strafrecht
  • 1996, Universiteit Leiden / Nederlands Recht/Internationaal Publiek Recht

Janina heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Insolventierecht, Ondernemingsrecht, Faillissementsrecht, Surseance van betaling, Bestuurdersaansprakelijkheid, Vennootschappen. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.