Advocaat

Ruud de Vaan

Ruud is sinds september 2022 werkzaam bij Holla binnen het team Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht. Ruud behandelt regelmatig conflicten binnen ondernemingen, zoals geschillen tussen aandeelhouders of vennoten. Daarnaast staat Ruud vaak ondernemers bij in commerciële geschillen, bijvoorbeeld wanneer contractuele afspraken niet worden nagekomen. Als specialist in Corporate & Commercial Litigation treedt Ruud regelmatig op in juridische procedures bij rechtbanken, gerechtshoven of in arbitrages.


Ruud is een gedreven advocaat met oog voor detail. Bij het behandelen van een geschil geeft Ruud zijn cliënt een realistische inschatting van zijn of haar positie – uitgelegd in begrijpelijke taal. Ruud krijgt er energie van om in een juridische procedure het belang van zijn cliënt krachtig te verdedigen en is een ervaren onderhandelaar.


In zijn vrije tijd vindt Ruud het fijn om te sporten, een biografie te lezen of een glas wijn te drinken. Daarnaast zet Ruud zich graag in als vrijwilliger voor goede doelen.

Ruud de Vaan

Nevenactiviteiten

  • 2016 - heden, SDU Jurisprudentie in Nederland (JIN) / Annotator

Opleiding

  • 2021, Grotius Academie / INSOLAD/Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht
  • 2008 – 2013, Universiteit Leiden / Bachelor Rechten & Bedrijfswetenschappen
  • 2013 – 2015, Universiteit Leiden / Master Ondernemingsrecht
  • 2013, Sciences Po Parijs / Erasmus exchange programma

Ruud heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.