Advocaat

Pieter Ballings

Pieter Ballings is sinds maart 2020 werkzaam bij Holla legal & tax, hij is onderdeel van het team Intellectuele Eigendom & ICT. Binnen dit team houdt Pieter zich onder andere bezig met het adviseren en procederen op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht. Hierbij valt te denken aan kwesties die betrekking hebben op auteursrecht en merkenrecht. Daarnaast is Pieter gespecialiseerd in de juridische kant van I(C)T. Binnen deze expertise houdt hij zich bezig met alle mogelijke varianten en implementaties van I(C)T contracten.


Pieter heeft aan Tilburg University de Master Law & Technology afgerond en daarnaast in de Verenigde Staten gestudeerd aan de University of Minnesota Law School. Voor zijn overstap naar Holla legal & tax is Pieter ruim vier jaar werkzaam geweest als advocaat in Amsterdam waar hij ruime ervaring heeft opgedaan in het adviseren en procederen voor diverse (internationale) ondernemingen op het gebied van Intellectuele Eigendom en ICT. Vanwege zijn enthousiasme over Intellectuele Eigendom en ICT en zijn uitgangspunt om zich altijd te blijven ontwikkelen volgt Pieter momenteel de specialisatieopleiding Grotius Informaticarecht.


Van jongs af aan heeft Pieter een groot rechtvaardigheidsgevoel. De keuze om rechten te gaan studeren en advocaat te worden lag dan ook voor de hand.

Pieter Ballings

Nevenactiviteiten

  • VvA (Vereniging voor Auteursrecht) / Lid
  • NVAIR (Nederlandse Vereniging voor AI- en Robotrecht) / Lid
  • Rotaract 's Hertogenbosch / Lid
  • VIRA (Vereniging Informaticarecht Advocaten) / Lid

Opleiding

  • 2021, Grotius / Informaticarecht
  • 2015, Tilburg University / Master Law & Technology
  • 2012, University of Minnesota Law School / Intellectueel Eigendomsrecht
  • 2011, Tilburg University / Bachelor Recht & Management, Topklas Tilburg Law School

Pieter heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: IT recht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Pieter Ballings

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen