Intellectuele Eigendom, ICT & Privacy

De specialisten binnen het team Intellectuele Eigendom, ICT en Privacy adviseren en procederen in zaken die betrekking hebben op het gehele spectrum van het intellectuele eigendom, privacy, gegevensbescherming, I(C)T, reclame en oneerlijke concurrentie in de media.

Tot onze cliënten rekenen wij multinationals, overheden en het MKB(+). Ons team van specialisten heeft ervaring in verschillende sectoren, waaronder fashion, retail, industrie, farmacie en IT. Daarnaast hebben onze privacyspecialisten diepgaande kennis over privacykwesties binnen de zorgsector en de e-sportsector.

U kunt bij ons terecht voor bijstand en advies op het gebied van onder meer:

  • IE-strategieën
  • Licentie-, franchise- en ontwikkelingsovereenkomsten
  • IE en ICT-geschillen
  • Begeleiding bij complexe ICT-trajecten
  • Telecommunicatie
  • Privacy- en cookiebeleid
  • Complexe verwerkersrelaties
  • Internationale gegevensoverdracht
  • Datalekken
  • Online Brand Protection

Voldoet uw onderneming aan de huidige privacy-eisen?

Binnen het dynamische rechtsgebied van privacy en gegevensbescherming is het voor een onderneming, instelling of overheid van belang dat de bedrijfsvoering goed op orde is. Het kan echter lastig zijn om een compleet overzicht te krijgen van de huidige situatie op het gebied van het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Om voor onze cliënten inzichtelijk te maken in hoeverre hun onderneming voldoet aan de geldende en meest recente wet- en regelgeving hebben wij een privacyscan ontwikkeld, klik door naar de pagina voor meer informatie over deze dienst.

Een allround internationaal netwerk

Het komt regelmatig voor dat onze zaken meerdere rechtsgebieden raken en omdat Holla legal & tax een allround kantoor is, kunnen wij waar nodig de hulp inschakelen van onze andere praktijkgroepen. Zo hebben onze privacyspecialisten veel ervaring binnen de zorg en werken zij nauw samen met onze gezondheidsrechtspecialisten.

Ook krijgen wij binnen ons werkveld regelmatig te maken met internationale kwesties. Dankzij onze samenwerking met de advocatenkantoren TLT in het Verenigd Koninkrijk en GSJ Advocaten in België, kunnen wij ook daarbij naadloos adviseren en procederen.

Wilt u weten hoe cliënten denken over ons team?

Lees hier de testimonial van Van Lanschot Bankiers en de testimonial van GAC.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Volg onze blog of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?