Advocaat

Boris Emmerig

Boris is partner bij Holla legal & tax. Hij werkt sinds 1990 als belastingadviseur en sinds 1996 als advocaat en heeft ruim dertien jaar ervaring als raadsheer-plaatsvervanger bij de Belastingkamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Hij is als docent verbonden aan de Specialisatieopleiding Arbeidsrecht van het Leids Juridisch PAO, de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en LexLumen. Regelmatig verschijnen publicaties van zijn hand in de fiscale en juridische vakpers.


Boris is een fiscalist pur sang. Zijn specialismen liggen op het terrein van de loonbelasting, vennootschapsbelasting en fiscale procedures. Zijn aanpak kenmerkt zich door pragmatisme, creativiteit en nauw contact met zijn cliënten. Als persoon is hij recht-door-zee, transparant en gericht op het leggen van verbindingen en samenwerking met anderen. Zijn cliënten hebben hem in Chambers omschreven als “fast thinking”, “knows how to calculate the risks” en een “very thorough and an excellent negotiator”.


Hij werkt onder meer voor cliënten in de media- en entertainmentsector, de sport-sector, de bouw- en vastgoedbranche en telecombedrijven. Zijn contacten met de Belastingdienst zijn uitstekend. Hij zoekt, waar mogelijk, het overleg met de fiscus teneinde zekerheid vooraf te verkrijgen voor zijn cliënten over de fiscale gevolgen van door hen voorgenomen transacties en andere beslissingen. Hij laat zich hierbij leiden door kernwaarden als inhoudelijk hoge kwaliteit, respect en openheid.


Lees hier het interview dat Boris Emmerig gaf op BNR Nieuwsradio: Hoe krijg je een modelcontract goedgekeurd?

BORIS EMMERIG LR

Nevenactiviteiten

  • 2011 - heden, LexLumen / Docent
  • 2009 - heden, PAO Universiteit Leiden / Docent
  • 2007 - heden, Permeduc / Docent
  • 2004 - heden, Gerechtshof Amsterdam / Raadsheer-plaatsvervanger
  • 1997 - heden, Nederlandse Orde van Advocaten / Docent beroepsopleiding advocaten
  • 1997 - 2008, Ronde Tafel Schoutambt Culemborg / Lid / penningmeester
  • 2008 - heden, XL + Ronde Tafel Schoutambt Culemborg / Lid

Opleiding

  • 2005, Universiteit Leiden (ITC) / International Tax Law
  • 1990, Tilburg University / Fiscaal Recht
  • 1989, Tilburg University / Nederlands Recht

Boris heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Belastingrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Boris Emmerig

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen