Advocaat

Ralph Jan van der Ham

In februari 2022 heeft Ralph Jan zich als partner aangesloten bij de sectie Arbeidsrecht van Holla legal & tax. Hij richt zich binnen deze expertise onder meer op medezeggenschapsrecht en complexe procedures. Ralph Jan staat zowel grote (internationale) als kleinere werkgevers, ondernemingsraden, vakbonden en ook bestuurders en hoger management bij.


Ralph Jan is een echte ‘liefhebber’ van het arbeidsrecht. Hij wordt omschreven als een advocaat die alles uit de kast haalt om voor zijn cliënten het beste resultaat te behalen. Het liefst op een praktische manier in een onderhandeling, maar als het moet ook in procedures.


Door de jaren heen heeft Ralph Jan vele verschillende typen organisaties bijgestaan, variërend van grote multinationals tot startups. Voor hem zijn daarbij een goed begrip van wat er speelt in de organisatie en de wensen van de cliënt essentieel voor goede dienstverlening. Ralph Jan staat als advocaat echt naast de cliënt en neemt de rol aan van trusted advisor. Internationale cliënten omschrijven hem onder meer als “sharp and precise in legal matters, understanding of the business needs and pragmatic in his approach.

Ralph Jan van der Ham

Nevenactiviteiten

  • Tijdschrift Rechtspraak Arbeidsrecht (RAR) / Redacteur
  • 2020 – heden, Centrum Permanente Educatie / Docent
  • 2010 - heden, Academie voor de Rechtspraktijk / Docent
  • 2009 - heden, Instituut voor Arbeidsrecht / Docent
  • HR Academy / Docent
  • Performa / Docent
  • OR Academy / Docent

Opleiding

  • 2008 - 2009, Grotius Academie / Post doc. Arbeidsrecht

Ralph Jan heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Arbeidsrecht, Collectief ontslag, Internationaal arbeidsrecht, Medezeggenschap. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.