Expertises

Medezeggenschapsrecht

In een onderneming dienen verschillende beslissingen genomen te worden. Hoewel de voortzetting van de onderneming naar de wensen van de bestuurder belangrijk is, zorgt het medezeggenschapsrecht ervoor dat werknemers de mogelijkheid hebben invloed uit te oefenen. Afhankelijk van de situatie en het besluit dat genomen wordt, kunnen werknemers voor hun gemeenschappelijke belangen opkomen middels het advies- en instemmingsrecht.

54 0 original

Een onderneming valt of staat met een goede verstandhouding tussen werkgever en werknemer, terwijl de belangen en wensen van beide partijen behoorlijk uiteen kunnen liggen. Mits op de juiste wijze gebruikt, is een medezeggenschapsorgaan dan ook een goed middel in de wisselwerking tussen bestuurder en werknemer. Daarbij is van belang dat zowel bestuurder als werknemer zijn/haar rechten en plichten kent en deze tevens op de juiste wijze kan toepassen. Omdat voor menig lid van een ondernemingsraad en werkgever het medezeggenschapsrecht echter geen bekend werkterrein is, kunnen de werkgever en de leden van de Ondernemingsraad bij de toepassing van deze rechten en plichten tegen lastige vragen aanlopen. Onze medezeggenschapsrechtspecialisten helpen u bij deze lastigere materie middels goed doordachte adviezen die voor uw onderneming op maat gemaakt zijn.

Vanuit een adequate basisstructuur waarbinnen de spelregels en rolverdeling van het medezeggenschapsrecht duidelijk zijn, kan een medezeggenschapsorgaan het best tot zijn recht komen. Onze medezeggenschapsrechtspecialisten helpen u deze dan ook graag op te zetten. Dit doen we bijvoorbeeld middels het faciliteren van gepersonaliseerde trainingen en opleidingen voor OR-leden. Wanneer deze basis staat als een huis, zal het proces tussen werkgever en werknemer gemakkelijker zijn. In het vervolgproces bieden wij u daarna graag de nodige ondersteuning, kennis en bijscholing die nodig is om op het juiste medezeggenschapsniveau te komen én blijven.

Iedere onderneming is uniek en heeft daarom een goede persoonlijke aanpak nodig. Holla kent uw branche van binnen en buiten en is daarom de perfecte medezeggenschapsrecht-partner. Wij weten wat u bezighoudt en staan met raad en daad naast u. Samen met u werken wij aan een langdurige, hoogstpersoonlijke relatie met uw succes als uitgangspunt.

Ralph Jan van der Ham

Heeft u een vraag?

Ralph Jan van der Ham

  • Arbeidsrecht
  • Medezeggenschapsrecht
+31 (0) 88 44 02 306 r.vanderham@holla.nl

Onze mensen

Experts op het gebied van Medezeggenschapsrecht