Bouw- en Huurrecht

U kunt op verschillende manieren betrokken zijn bij een onroerende zaak: als ontwikkelaar, aannemer, makelaar, architect, bouwkundig adviseur, woningcorporatie, vastgoedbelegger, verhuurder, huurder of koper. Wat uw hoedanigheid ook is en of het nu om de ontwikkeling, aankoop of exploitatie van die onroerende zaak gaat, u zult met veel juridische zaken rondom bouw- en huurrecht te maken krijgen.

Wij zijn thuis in alle juridische kwesties rondom onroerende zaken. Of het nu gaat om de verwerving van grond, een aanbesteding, het opstellen van een overeenkomst rond aanneming van werk of een turnkey-overeenkomst.

Vastgoedrecht

Vastgoedrecht is het overkoepelende recht van alles dat te maken heeft met onroerend goed. Bouwrecht en huurrecht vallen onder het vastgoedrecht.

Bouwrecht

Een constructieve sector vraagt om constructieve oplossingen. Daarom proberen wij – voor zover mogelijk – een gang naar de rechter te voorkomen. Soms blijkt een procedure echter onvermijdelijk. U kunt in een geschil terechtkomen over de uitleg van afspraken (bijvoorbeeld de erfdienstbaarheid). Over een verborgen gebrek aan een woning. Of over meer- of minderwerk. Wij staan u bij in alle mogelijke (conflict)situaties

Huurrecht

Als huurder of verhuurder krijgt u te maken met het huurrecht. Zo kunt u zich afvragen wat uw rechten zijn als huurder of als verhuurder. Ook voor alle vragen rondom huur en verhuur van vastgoed kunt u terecht bij onze specialisten.

Q&A huurovereenkomsten en corona

De horeca is gesloten. Wat is de invloed hiervan op lopende huurovereenkomsten? Moet een huurder die zijn gehuurde (restaurant)ruimte niet meer kan gebruiken de huur blijven betalen? En hoe zit dat met de huurder van een winkel die zijn winkelruimte moet sluiten? Klik hier voor de antwoorden op de meest gestelde vragen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze huurrechtspecialisten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Volg ons blog Vastgoedrecht!