Bouw- en Huurrecht

U kunt op verschillende manieren betrokken zijn bij een onroerende zaak: als ontwikkelaar, aannemer, makelaar, architect, bouwkundig adviseur, woningcorporatie, vastgoedbelegger, verhuurder, huurder of koper. Wat uw hoedanigheid ook is en of het nu om de ontwikkeling, aankoop of exploitatie van die onroerende zaak gaat, u zult met veel juridische zaken rondom bouw- en huurrecht te maken krijgen.

Wij zijn thuis in alle juridische kwesties rondom onroerende zaken. Of het nu gaat om de verwerving van grond, een aanbesteding, het opstellen van een overeenkomst rond aanneming van werk of een turnkey-overeenkomst.

Vastgoedrecht

Vastgoedrecht is het overkoepelende recht van alles dat te maken heeft met onroerend goed. Bouwrecht en huurrecht vallen onder het vastgoedrecht.

Bouwrecht

Een constructieve sector vraagt om constructieve oplossingen. Daarom proberen wij – voor zover mogelijk – een gang naar de rechter te voorkomen. Soms blijkt een procedure echter onvermijdelijk. U kunt in een geschil terechtkomen over de uitleg van afspraken (bijvoorbeeld de erfdienstbaarheid). Over een verborgen gebrek aan een woning. Of over meer- of minderwerk. Wij staan u bij in alle mogelijke (conflict)situaties

Huurrecht

Als huurder of verhuurder krijgt u te maken met het huurrecht. Zo kunt u zich afvragen wat uw rechten zijn als huurder of als verhuurder. Ook voor alle vragen rondom huur en verhuur van vastgoed kunt u terecht bij onze specialisten.

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Volg ons blog Vastgoedrecht!

 

Vastgoed

Bij het bouwen, ontwerpen, beleggen, ontwikkelen, aan- of verkopen en het beheer van vastgoed komen veel juridische aspecten kijken. U kunt te maken krijgen met publiekrechtelijke regels, bijvoorbeeld op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en staatssteun. Ook spelen er civielrechtelijke regels, onder andere bij het opstellen van bouwovereenkomsten, aanneemcontracten, huur- en projectontwikkelingsovereenkomsten en vraagstukken met betrekking tot de financiering van projecten en Intellectuele eigendomsrechten op bijvoorbeeld bouwtekeningen.

Binnen de sector Vastgoed hebben wij de juridische kennis en ervaring uit onze verschillende expertises gebundeld. Wij kunnen u daarom adviseren over de grote verscheidenheid aan juridische zaken die komen kijken bij bijvoorbeeld commerciële verhuur, beheer, bouw en koop- of verkoop van onroerend goed, ruimtelijke ordening, publiek-private samenwerkingen en milieugerelateerde kwesties.

Op de advocaten van Holla kunt u bouwen

Tot onze cliënten behoren opdrachtgevers, aannemers, investeerders, ontwikkelaars en architecten. Wij kennen de bouwsector en hebben ervaring met de verschillende bouworganisatievormen. Daardoor zijn wij in staat om de diverse belangen eenvoudig, praktisch en zakelijk te benaderen. Samen met u bepalen wij…

Advocaten in Bouw- en Huurrecht

Gertjan Hamers

Robert Gebel, Managing Partner

Mark van der Meijs

Jody Pieters

Egbert Schelhaas

Malou Siebers

Jan Dingemans

Publicaties >

Neem direct contact op

Spring naar toolbar