Advocaat

Fons Smid

Fons is sinds november 2021 als senior advocaat verbonden aan Holla legal & tax. Hij houdt zich bezig met het arbeidsrecht in de meest ruime zin van het woord en is daarnaast goed thuis in de arbeidsrechtelijke aspecten binnen het onderwijsrecht. Fons verzorgt regelmatig presentaties en in- house seminars bij zijn cliënten.


Fons laat zich omschrijven als een strategische jurist met een scherpe blik en met aandacht voor de zaak en de cliënt. Hij kan zich stevig in een zaak vastbijten, maar wanneer de kwestie daarom vraagt deze ook op het scherpst van de snede uit onderhandelen. Fons maakt zich makkelijk de inhoud van een zaak eigen en is daardoor een goede sparringpartner voor zijn cliënten.


Vanwege zijn bevlogenheid en gefundeerde arbeidsrechtelijke kennis weet Fons snel het vertrouwen van zijn cliënten te winnen. Goede en laagdrempelige bereikbaarheid is volgens hem daarbij essentieel en dat leidde in het verleden al tot vele jarenlange en prettige samenwerkingen.

Fons Smid

Nevenactiviteiten

  • 2008 - heden, Juridische Hogeschool Tilburg / Gecommitteerde afstudeerzittingen en rechter bij oefenrechtbank (minor juridisch advies)
  • 2003 - 2006, De Jonge Balie Den Bosch / Diverse bestuursfuncties, waaronder voorzitter en secretaris

Opleiding

  • 2008 - 2009, Grotius Academie / Grotius Arbeidsrecht
  • 1996 - 2001, Tilburg University / Nederlands Recht

Fons heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Arbeidsrecht, Collectief ontslag, Internationaal arbeidsrecht, Medezeggenschap. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Fons Smid

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen