Medische fout

Als uw (huis)arts een medische fout maakt, kan dit grote gevolgen hebben voor uw gezondheid. Een fout kan bestaan uit een verkeerde of onjuiste behandeling/diagnose, het verstrekken van onvoldoende informatie over de behandeling, of het onjuist omgaan met uw medische gegevens.

Een medische fout kan naast de lichamelijke impact ook emotioneel en financieel ingrijpend zijn. Soms zijn de gevolgen onherstelbaar, waardoor u blijvend letsel overhoudt en uw schade flink kan oplopen. Bijvoorbeeld als u niet meer of slechts gedeeltelijk kunt werken of niet meer voor uw gezin kunt zorgen. De arts en het ziekenhuis zijn voor deze schade aansprakelijk.

Verzekering arts en ziekenhuis
Het komt geregeld voor dat patiënten die slachtoffer worden van een medische fout het moeilijk vinden om hun arts aansprakelijk te stellen. Met name in gevallen waarin al lange tijd een goed contact bestaat met de arts. Daar komt vaak bij, dat de arts zijn excuses heeft aangeboden voor de fout en zelf ook is geschrokken van de fout. Hier kan in sommige gevallen weliswaar begrip voor worden opgebracht, maar dit neemt niet weg dat u met uw schade blijft zitten.

Voor u is van belang om te weten, dat alle artsen en ziekenhuizen voor aansprakelijkheid verzekerd zijn. De discussie over de medische fout en de aansprakelijkheid wordt dan ook met name met de verzekeraar gevoerd.

Holla Advocaten neemt voor u vanaf het begin alle zorgen uit handen. Wij zullen uw medische informatie opvragen en een medisch onderzoek laten uitvoeren door ons vaste medisch team. In het onderzoek wordt het handelen van uw arts kritisch beoordeeld. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek, zullen wij vervolgens de aansprakelijkheid van de arts beoordelen. Op deze manier weet u direct welke mogelijkheden voor u bestaan en waar u aan toe bent.

Vervolgens zullen wij namens u alle contacten onderhouden met de arts, het ziekenhuis en de aansprakelijkheidsverzekeraar. Wij zorgen er uiteraard wel voor dat u betrokken blijft bij uw zaak. Elke stap die wij zetten zullen wij zorgvuldig met u bespreken. Het is immers uw schade en u bent degene die slachtoffer is geworden. Uw belang staat voor ons dan ook voorop. Wij begeleiden u in het complexe letseltraject.

Kosten medisch onderzoek
Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie voor het medisch onderzoek. Als er sprake is van een medische fout, dan dient de aansprakelijkheidsverzekeraar alle schade te vergoeden, dus ook de kosten van het medisch onderzoek en van de advocaat.

Heeft u het vermoeden dat uw arts een medische fout heeft gemaakt,  neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Ineke Paul-van Velzen

Neem contact op

Gratis advies | Binnen 2 uur contact met een advocaat (tijdens kantoortijden)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.