Advocaat

Coen Verberne

Coen is sinds 1995 werkzaam bij Holla en vanaf 2004 tevens partner. Hij is een zeer ervaren advocaat op het gebied van het gezondheidsrecht. Coen geldt als dé specialist binnen de sector gezondheidszorg. Dat Coen zo gemakkelijk kan manoeuvreren in de medische wereld is terug te voeren op het feit dat hij, voor hij advocaat werd, achttien jaar werkzaam is geweest als IC-verpleegkundige, zowel in het ziekenhuis als op de ambulance.


Coen adviseert onder andere zorgverleners en instellingen over de diverse aspecten van de wetgeving rondom zorg en staat hen bij in procedures. Vooral samenwerking en kwaliteit van zorg komen daarbij aan bod, bijvoorbeeld in tuchtzaken en procedures rondom disfunctionerende hulpverleners. Dat Coen daarnaast beschikt over een gezonde dosis eigengereidheid maakt dat hij zeer gedreven is om in een zaak het gelijk van zijn cliënt bevestigd te zien door de rechter en vooral om voor zijn cliënten echt het verschil te maken. Coen is tevens mediator en de daarbij behorende vaardigheden komen goed van pas, wanneer hij in ingewikkelde samenwerkingsverbanden moet manoeuvreren.


Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Coen vanaf 2018 voorzitter van de Regionale Toetsingscommissie Euthanasie (RTE) in de regio Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland. Deze functie sluit voor wat betreft de werkzaamheden naadloos aan bij het Gezondheidsrecht.

Coen Verberne

Nevenactiviteiten

  • Regionale Toetsingscommissie Euthanasie (RTE) / Voorzitter
  • Klachtencommissie Reinier van Arkelgroep 's-Hertogenbosch / Voorzitter
  • Klachtencommissie GGZ Oost Brabant / Voorzitter
  • Redactie GZR-update / Lid

Opleiding

  • 2006, Van der Hoeven en Nelissen / Mediation Opleiding
  • Grotius Opleidingen / Personenschade
  • 1987 - 1994, Universiteit Tilburg & Rotterdam / Nederlands Recht en Gezondheidsrecht

Coen heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Gezondheidsrecht, Psychiatrisch patiëntenrecht, Tuchtrecht, Medisch tuchtrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.