aansprakelijkheid, verzekering en vervoer

Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer

De advocaten binnen het team Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer van Holla legal & tax hebben ruime ervaring in het aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en vervoerrecht. Zij adviseren en procederen waar nodig voor met name verzekeringsmaatschappijen en ondernemingen. Daarnaast staan onze gespecialiseerde letselschadeadvocaten op een betrokken wijze slachtoffers bij in letselschadezaken. Ook adviseren onze specialisten over vraagstukken op het gebied van compliance.

Een zaak wordt veelal niet gekenmerkt door slechts één rechtsgebied en reikt bovendien soms verder dan de landsgrenzen. Om u ook in dergelijke situaties van dienst te kunnen zijn, maken onze specialisten waar nodig gebruik van de kennis en expertise van andere business units van Holla. Voor grensoverschrijdende kwesties werken wij samen met onze partnerkantoren, TLT in het Verenigd Koninkrijk en GSJ Advocaten in België.

Aansprakelijkheidsrecht

Binnen het aansprakelijkheidsrecht staan wij verzekeraars en hun verzekerden bij. Ook procederen en adviseren wij ten behoeve van ondernemingen. Wordt uw bedrijf bijvoorbeeld geconfronteerd met een claim waarvoor geen verzekeringsdekking bestaat of verhoudt de claim zich niet tot het eigen risico? Dan kunt u contact met onze advocaten opnemen.

U kunt bij onze aansprakelijkheidsspecialisten terecht voor advies op het vlak van onder andere:

 • Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid
 • Werkgeversaansprakelijkheid
 • Verkeersaansprakelijkheid
 • Productaansprakelijkheid
 • Aansprakelijkheid in de bouw
 • Schadebegroting

Verzekeringsrecht

Binnen het verzekeringsrecht staan wij zowel verzekeraars als individuele verzekerden bij. Daarbij houden wij ons bezig met onder andere:

 • Dekkingsgeschillen
 • Geschillen over de uitleg van polisvoorwaarden
 • Fraudezaken
 • Inventarisatie van (verzekerde) risico’s

Letselschade

Wanneer u schade ondervindt als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeval of een arbeidsongeval komt er veel op u af. Het kan lastig zijn om het overzicht te houden, terwijl duidelijkheid en zekerheid in een dergelijke situatie juist zo belangrijk zijn.

Onze letselschadeadvocaten stellen zich tot doel om u als slachtoffer zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel. In een letselschadezaak is juridische bijstand in veel gevallen kosteloos. Informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, hoe een letselschadezaak precies in zijn werk gaat en hoe het zit met de vergoeding van de gemaakte advocaatkosten, is te vinden op de pagina letselschade.

Vervoerrecht

In onze transportpraktijk staan wij vervoerders, logistieke dienstverleners en ladingbelanghebbenden bij door het geven van advies of met binnenlandse en internationale procedures.

Onze vervoerrechtadvocaten kunnen u bijstaan op het gebied van onder andere:

 • Transport (zowel binnenlands als grensoverschrijdend)
 • Expeditie
 • Bewaarneming

Compliance

Onze specialisten adviseren verzekeraars, dienstverleners, instellingen en financiële ondernemingen op het gebied van (inter)nationale financiële wet- en regelgeving. Deze advisering strekt ertoe te waarborgen dat de werkwijze in lijn is met het beleid van de Nederlandse toezichthouders. Denk daarbij aan de eisen die de Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt aan de financiële sector.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of volg onze blog AVV.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?