Vastgoed

Bij het bouwen, ontwerpen, beleggen, ontwikkelen, aan- of verkopen en het beheer van vastgoed komen veel juridische aspecten kijken. U kunt te maken krijgen met publiekrechtelijke regels, bijvoorbeeld op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en staatssteun. Ook spelen er civielrechtelijke regels, onder andere bij het opstellen van bouwovereenkomsten, aanneemcontracten, huur- en projectontwikkelingsovereenkomsten en vraagstukken met betrekking tot de financiering van projecten en Intellectuele eigendomsrechten op bijvoorbeeld bouwtekeningen.

Binnen de sector Vastgoed hebben wij de juridische kennis en ervaring uit onze verschillende expertises gebundeld. Wij kunnen u daarom adviseren over de grote verscheidenheid aan juridische zaken die komen kijken bij bijvoorbeeld commerciële verhuur, beheer, bouw en koop- of verkoop van onroerend goed, ruimtelijke ordening, publiek-private samenwerkingen en milieugerelateerde kwesties.

Op de advocaten van Holla kunt u bouwen

Tot onze cliënten behoren opdrachtgevers, aannemers, investeerders, ontwikkelaars en architecten. Wij kennen de bouwsector en hebben ervaring met de verschillende bouworganisatievormen. Daardoor zijn wij in staat om de diverse belangen eenvoudig, praktisch en zakelijk te benaderen. Samen met u bepalen wij de juiste aanpak en onderzoeken wij welke oplossingen haalbaar zijn. Als een procedure noodzakelijk mocht zijn, staan wij u bij in de arbitrage en/of civiele procedure.

Kijkt u verder op deze pagina voor uw Vastgoed advocaat.

Het Versnipperde Groen


Een sprookje over verjaring, op feiten gebaseerd

Er was eens, nog niet zo gek lang geleden, een Koninkrijk, hier niet zo heel ver vandaan. In dat Koninkrijk lag een groot en donker bos. Sommigen zeiden dat het er spookte, maar dat werd al snel gezegd van grote en donkere bossen. Heel vroeger woonden in het bos alleen arme mensen, zoals de grootmoeder van Roodkapje en Klein Duimpje met zijn broertjes en zusjes. Later, toen het enge van het bos er wel een beetje af was, leefden er ook rijke mensen. Aan de rand van het bos, want een tikkeltje bang bleven ze toch, bouwden zij hun grote huizen en legden zij grote tuinen aan.

Omdat de welgestelde bewoners nog niet tevreden waren pikten ze op een zekere dag de bermen van de Koning in, die lagen langs de paden rondom het bos. Zo wilden zij hun grote tuinen nog groter maken. De zeven dwergen, die een klein huisje hadden aan de voet van een hoge berg, vonden dit eigenlijk maar oneerlijk. Als iemand een grotere tuin nodig had waren zij het wel. Zij waren tenslotte met z’n zevenen. Keurig en fatsoenlijk als zij waren, durfden zij echter niets te stelen.

Ruim twintig jaren verliepen, toen de boswachter aan de Koning liet weten dat de wegen bij het bos wel een opknapbeurt konden gebruiken en dat ook het riool en de waterleiding…

Advocaten in Vastgoed

Jan Dingemans

Annelies Overmars

Jan van Heijningen

Daniëlla Nijman

Expertises


Overheid >

Renaldo Willems

Lucienne Theunissen

Robert van Muijen, Managing Partner

Robert Gebel

Boris Emmerig

Elnaz Fotowatkasb

Egbert Schelhaas

Expertises in Vastgoed

Banking en Finance

Financiering, Zekerheden en Insolventie

Aansprakelijkheid, Verzekering en Vervoer

Bouw- en Huurrecht

Overheid

Arbeidsrecht