Sportrecht

De sportsector is volop in beweging. Onze afdeling Sportrecht volgt de ontwikkelingen in deze sector nauwlettend en brengt voor u de juridische risico’s in kaart. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een advies, maar ook met procedurele bijstand kunnen onze specialisten u helpen.

Juridisch ontzorgen van clubs, atleten, verenigingen, sponsoren en spelersmakelaars

Ons doel is om het de clubs, atleten, verenigingen, spelersmakelaars en sponsoren zo gemakkelijk mogelijk te maken door ze juridisch te ontzorgen. Zowel op professioneel als op amateurniveau. Op die manier kunnen zij zich focussen op waar het allemaal om draait: de sport.

Specialisten Sportrecht

Binnen de sport spelen er juridische kwesties op zeer uiteenlopende terreinen. Onze specialisten hebben ervaring op diverse rechtsgebieden en kunnen u op alle vlakken adviseren.
Al deze specialisten één ding gemeen: ze dragen allemaal de sport een warm hart toe.

Onze specialisten kunnen u helpen met zaken zoals:

  • arbeidsconflicten, contractonderhandelingen, transferovereenkomsten
  • portretrecht, merchandising, privacy
  • statuten, sponsorcontracten, fusies & overnames
  • letselschade
  • fiscaal recht (belastingverdrag buitenland)
  • huur, eigendom, erfpacht
  • gedragsregels, het opstellen van reglementen
  • reglementaire aangelegenheden zoals doping of match-fixing.
  • arbitrage (CAS-procedures), procedures bij FIFA en UEFA
  • verengingen in (betalings-)moeilijkheden

Wij begrijpen dat sport verder gaat dan alleen de regels. De emoties die bij sport komen kijken en de dynamiek van de sportwereld maken dat daarom sportrechtelijke kwesties vaak een andere aanpak nodig hebben.

Samenwerkingen binnen de sport

Holla draagt alle sporters en sportorganisaties een warm hart toe. Daarom werken wij nauw samen met Brabantsport dat zichzelf ten doel heeft gesteld om Brabant beter te maken door sport. Daarnaast waren we legal partner van de Nederlandse organisatie van La Vuelta Holanda 2022. Omdat wij tevens inclusie een zeer belangrijk thema vinden, zijn wij ook official supplier van de European Para Championships (EPC) en partner van de Special Olympics. De EPC bundelt tien verschillende parasporten en biedt de atleten naast de kans om gouden medailles te behalen, de mogelijkheid tot kwalificatie voor de Paralympische Spelen. De Special Olympics Nationale Spelen wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze organisatie maakt deel uit van een wereldwijde beweging in meer dan 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het sportrecht?

Volg dan onze blog Sportrecht.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?