Sportrecht

Nederland is een echt sportland. Het prestatieniveau van zowel onze professionele als amateursporters is hoog en ons land kent relatief veel sporters met een topsportambitie. De Nederlandse sportsector loopt daarnaast voorop op het gebied van innovatie, met name door technologische ontwikkelingen op het gebied van onder meer materiaal, voeding en informatie. De sportsector is dus volop in beweging! Onze sector Sportrecht volgt de ontwikkelingen nauwlettend en brengt voor u de juridische risico’s in kaart. Dit kan in de vorm van een advies, maar ook in juridische procedures kunnen onze specialisten u bijstaan.

Sector Sportrecht

De sector Sportrecht bestaat uit ervaren advocaten gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied. Ze hebben echter één ding gemeen: affiniteit met de sport. Binnen de sector Sportrecht spelen juridische kwesties op zeer uiteenlopende terreinen, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht (arbeidsconflicten, contractonderhandelingen, transferovereenkomsten), IE-recht (image rights, merchandising), ondernemingsrecht (statuten, sponsorcontracten, m&a), aansprakelijkheidsrecht (letselschade), fiscaal recht, onroerend goed recht (huur, eigendom, erfpacht), tuchtrecht (gedragsregels, reglementen, doping, match-fixing) of arbitrage (CAS).

Wij begrijpen dat sport verder gaat dan alleen de regels. De emoties die bij sport komen kijken en de dynamiek van de sportwereld maken dat sportrechtelijke kwesties vaak een andere aanpak nodig hebben. Ons doel is om het de clubs, atleten, verenigingen, sponsoren en spelersmakelaars zo gemakkelijk mogelijk te maken door juridisch te ontzorgen, zowel op amateur als op professioneel niveau. Op die manier kunnen zij zich focussen op waar het allemaal om draait: de sport.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het sportrecht?

Wij schrijven met regelmaat over de ontwikkelingen binnen het sportrecht. Wilt u op de hoogte blijven, lees dan onze blog.

 

Holla staat u graag sportief bij! Vind uw advocaat onderaan deze pagina.

Zakelijke dienstverlening

De Zakelijke dienstverlening is sterk in beweging. Klanten zijn kritischer op de kwaliteit van de dienstverlening, de toegevoegde waarde en de kosten. Naast creativiteit en intensiever klantcontact, zoeken veel zakelijke dienstverleners mogelijkheden om met behulp van slimme technologie, nieuwe diensten te leveren en klanten te binden. Tegelijkertijd worden kosten beheerst door efficiënter te werken, personeelsreducties en samenvoeging of overname van branchegenoten.

Wij verlenen hierbij juridisch advies in de vorm van moderne ondernemingsstructuren, overnames, het aangaan en verbreken van samenwerkingsverbanden, alternatieve financieringen, zekerheden en intellectuele eigendom van elektronische diensten en nieuwe business modellen. Ook kunnen wij alle benodigde documenten zoals aandeelhoudersovereenkomsten, bemiddelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en algemene voorwaarden voor u opstellen. Wij helpen daarbij beroeps- en bedrijfsrisico’s te beheersen en meningsverschillen te voorkomen. Mocht u toch in een conflictsituatie terechtkomen – binnen samenwerkingsverband of daarbuiten – dan staan wij u graag terzijde. U kunt hierbij denken aan zowel civiele als tuchtrechtelijke aansprakelijkheidsprocedures.

In de sector Zakelijke dienstverlening komen veel…

Advocaten in Sportrecht

Jaimy Vanenburg

Boris Emmerig

Reinoud van Oeijen

Robbert Sjoerdsma

Publicaties >

Neem direct contact op

Spring naar toolbar