Advocaat

Bert van den Boom

Bert is advocaat arbeidsrecht. Hij adviseert werkgevers en bestuurders over alle juridische kwesties die komen met het werkgeverschap. Dit gaat vaak om ontslag, maar bijvoorbeeld ook om integriteitskwesties, zoals diefstal of #metoo, reorganisaties, concurrentiebedingen of uitleg van cao-bepalingen. Daarnaast wordt Bert vaak door collega’s ingeschakeld in situaties waar het arbeidsrecht raakvlakken vertoont met het ondernemingsrecht of het gezondheidsrecht, bijvoorbeeld waar het gaat om bestuurders of medisch specialisten.


Bert staat regelmatig zorginstellingen bij en is daarom ook goed thuis in de aanverwante wetgeving waar zijn cliënten mee van doen hebben, zoals de Wet normering topinkomens (WNT) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).


Bert is een toegewijde advocaat, die bekend staat om zijn prettige en persoonlijke benadering. Hij heeft ruime ervaring in het vertegenwoordigen van cliënten, zowel in procedures als bij onderhandelingen. Hij houdt van de rechtszaal: dit is voor hem het mooiste aspect van de advocatuur.


Het arbeidsrecht kenmerkt zich door asymmetrie: waar de werknemer veel meer wettelijke bescherming geniet, heeft de werkgever doorgaans juist meer regie. Bert kan daar goed mee omgaan en weet hierbij de juiste toon te vinden, zeker wanneer gevoelige omstandigheden meespelen maar een werkgever toch streng moet optreden.

Bert van den Boom

Opleiding

  • 2018 - 2019, Grotius Academie / Arbeidsrecht
  • 2012 - 2013, Universiteit Tilburg / Arbeidsrecht
  • 2008 - 2012, Hogeschool Arnhem & Nijmegen / Rechten
  • 2005 - 2008, Radboud Universiteit Nijmegen / Geschiedenis

Bert heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Arbeidsrecht, Collectief ontslag, Medezeggenschap. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.