Advocaat

Merel Franke

Merel is partner binnen het team Ondernemingsrecht. Zij legt zich toe op corporate & commercial litigation (procesvoering) en heeft ruime ervaring op het gebied van aansprakelijkheidskwesties en contracten. Haar bijzondere aandacht gaat verder uit naar franchise(geschillen).


Merel adviseert ondernemingen bij het vormgeven van contracten om discussies en geschillen in de toekomst te voorkomen. Komt het toch tot een juridisch geschil, dan zal zij proberen een oplossing te bereiken, zo veel mogelijk in goed overleg tussen de partijen. Soms is een gang naar de rechter echter niet te voorkomen. Ook in dat geval behartigt Merel de belangen van haar cliënten maximaal. Ze gaat volledig voor een zaak en is zeer ervaren in het voeren van gerechtelijke procedures.


Merel is docent bij de Academie voor de Rechtspraktijk en de Beroepsopleiding voor advocaten. Verder maakt zij deel uit van de Raad van Toezicht van Eindhoven Museum en is zij lid van Rotaryclub Eindhoven-Zuid en de businessclub van PSV.

Merel Franke

Nevenactiviteiten

  • Rotary Eindhoven Zuid / Lid
  • Businessclub PSV / Lid
  • Stichting Eindhoven Museum / Lid Raad van Toezicht
  • Academie voor de Rechtspraktijk en de Beroepsopleiding voor Advocaten / Docent

Opleiding

  • 2008, Grotius Opleidingen / Onderneming en Aansprakelijkheid
  • 1998 - 2003, Universiteit van Tilburg / Nederlands Recht

Merel heeft zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd: Ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuwsartikelen

Geschreven door Merel Franke

Alle nieuwsartikelen
Alle nieuwsartikelen