Nieuws

Drie 'Kerstoctrooien'

Gepubliceerd op 21 dec. 2022

Onze mensen

Pexels karolina grabowska 5469814
Naast dat Kerst de mooiste tijd van het jaar is, is het voor veel mensen ook de duurste tijd van het jaar. Iedereen koopt cadeaus en geeft geld uit aan allerlei soorten kerstversiering. Van een kerstboom tot en met een lichtgevende Kerstman in de voortuin, niks lijkt te gek. Uitvinders spelen hier slim op in door elk jaar met nieuwe kerstuitvindingen te komen. Dit blijkt wel uit de volgende drie ‘Kerstoctrooien’.

US 503,478

Het eerste kerstoctrooi is het Amerikaanse octrooi US 503,478 uit 1898. Gezegd wordt dat dit octrooi ziet op de slee die tot op de dag van vandaag door de Kerstman wordt gebruikt. Het octrooi ziet op een slee die er aantrekkelijk uitziet, slijtvast is en waarvan het zitgedeelte met vering wordt ondersteund:

US 7,963,343

Ten tweede het Amerikaanse octrooi US 7,963,343 uit 2008. Het komt maar wat vaak voor dat een droge kerstboom het begin is van een grote brand in huis, met alle gevolgen van dien. Hier biedt eerdergenoemd octrooi een oplossing voor. US 7,963,343 ziet namelijk op een automatisch brandblussysteem voor kerstbomen; door in de top van de kerstboom een verdeler te hangen waaruit automatisch een brandblusmiddel wordt gespoten wanneer de boom te heet wordt, behoren kerstboombranden tot het verleden.

US 3,729,039

Tot slot het Amerikaanse octrooi US 3,729,309 uit 1973. Deze uitvinding komt van pas wanneer uw kerstboom niet is afgebrand, het einde van de Kerst heeft gehaald en dus moet worden opgeruimd. US 3,729,039 ziet namelijk op een manier om uw kerstboom te verwijderen zonder alle naalden op te hoeven ruimen. Dit door onder de kerstboom een kleed te plaatsen die, zodra de kerstboom opgeruimd kan worden, over de kerstboom heen kan worden getrokken zodat er tijdens het opruimen geen rommel wordt gemaakt. Ideaal dus!   Heeft u vragen over het octrooirecht, neem contact met ons op!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Geen juridische updates missen? Maak dan een selectie uit de diverse expertises van Holla legal & tax.

Aanmelden nieuwsbrief