Arbeidsrecht

Internationaal

Grensarbeid

Wij adviseren regelmatig Nederlandse organisaties over zaken die betrekking hebben op grensarbeid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een werknemer die in België woont, maar in Nederland werkt: hoe werkt een ontslagprocedure in dat geval? Waar moet u – als het tot een procedure komt – procederen en op welke bijzonderheden moet u bij grensarbeiders letten? En wat gebeurt er als de betreffende werknemer die in België woont arbeidsongeschikt raakt? Wij zijn op de hoogte van de juridische regelgeving die in deze bijzondere gevallen geldt en kunnen u advies geven en als het nodig is voor u procederen. Onze arbeidsrechtspecialisten verzorgen ook presentaties en (in-house) workshops over de specifieke juridische aspecten van grensarbeid.

Multinationals

Multinationals adviseren wij over arbeidsrechtelijke vraagstukken in de volle breedte. Mede door de samenwerking met onze partnerkantoren kunnen wij in grensoverschrijdende zaken naadloos en snel adviseren, ook wanneer er meerdere jurisdicties relevant zijn.


Alliantie

Door onze strategische alliantie met de advocatenkantoren GSJ (België) en TLT (Verenigd Koninkrijk) hebben wij veel ervaring met grensoverschrijdende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Onze cliënten zijn werkgevers die werken met grensarbeiders en multinationale organisaties.

Praktijkvoorbeelden van internationale zaken:

  • Advisering van een werkgever over aandachtspunten en risico’s wanneer een werknemer naar een ander Europees land verhuisde en graag op afstand voor de Nederlandse werkgever wilde blijven werken.
  • Het bijstaan van Nederlandse werkgevers bij de beëindiging van een dienstverband met een in het buitenland wonende werknemer, in het bijzonder België en Duitsland.
  • Advisering aan een Brits bedrijf over de mogelijkheden om remote werken vanuit Nederland toe te staan.
  • Advies bij het ziekte- en re-integratietraject van een werknemer die ziek werd in het buitenland en niet terug kon reizen naar Nederland.
  • Advisering bij diverse expat- en impatconstructies.

Terug naar Arbeidsrecht