Pro Bono-loket

Pro Bono-loket

Wij vinden het belangrijk dat wij als advocatenkantoor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en iets terugdoen voor de samenleving.

Daarom bieden wij juridisch advies en bijstand in juridische procedures aan organisaties die een maatschappelijk belang nastreven of ondersteunen. Ook stellen wij onze kennis en ervaring beschikbaar in de vorm van rechtsbijstand aan organisaties en personen die niet de middelen hebben voor juridische bijstand.

Wij behandelen voornamelijk veelvoorkomende geschillen, zoals op het gebied van incasso, (gebrekkige) nakoming van contracten en acquisitiefraude.

Bij ons pro bono-werk richten wij ons met name op organisaties die zich inzetten voor een inclusieve samenleving en kansengelijkheid voor iedereen. Wij willen daarmee een actieve bijdrage leveren aan een wereld waarin verschillende achtergronden, voorkeuren en uiterlijkheden als kracht worden gezien.

Selectieprocedure

Om in aanmerking te komen voor pro bono rechtsbijstand kan een aanvraag worden ingediend bij onze selectiecommissie. Zij beoordelen of de organisatie voldoet aan de criteria die wij hebben opgesteld voor pro bono-werk. Zij kijken bijvoorbeeld naar de maatschappelijke functie van de organisatie, naar de financiële situatie en naar eventuele geschillen in het verleden. Ook gaan zij na of binnen kantoor de juiste expertise aanwezig is om de zaak aan te nemen en of er beschikbaarheid is.

Contact

Benieuwd of uw geschil in aanmerking komt voor pro bono-ondersteuning? Vul dan het formulier op deze pagina in of stuur een email naar de selectiecommissie.

Meer info?

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Joris van Haalen en/of Monique Jansen.

Neem contact op

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.