Recht op onbereikbaarheid

vakantie

Wetsvoorstel in consultatie: het recht van een werknemer op ongestoorde vrije tijd

In februari 2019 is een initiatiefwet over het recht (van werknemers) op onbereikbaarheid voor hun werk in consultatie gegaan. Meer weten? Lees dan verder.

Op 18 februari 2019 is de initiatiefwet ‘tot het recht op onbereikbaarheid’ in consultatie gegaan. Het uitgangspunt van de initiatiefwet is, dat werkgevers maatregelen nemen waardoor iedere werknemer zeker kan zijn van ongestoorde vrije tijd. Werkgevers zijn volgens de initiatiefwet ook verplicht de risico’s van continu bereikbaar zijn in kaart te brengen.

Heeft u een mening over het recht op onbereikbaarheid? U kunt tot 31 maart 2019 uw zienswijze indienen via https://www.internetconsultatie.nl/rechtoponbereikbaarheid. Via deze link is het wetsvoorstel te vinden, als ook de Memorie van Toelichting waarin de indiener van het wetsvoorstel, Gijs van Dijk, uitleg geeft.

Wilt u weten wat dit wetsvoorstel voor u kan betekenen? Wij geven u graag uitleg en advies. Holla Advocaten is gespecialiseerd in complexe arbeidsrechtelijke onderwerpen. Neem contact op met onze specialist Pieter Bakker.

Dit artikel is geschreven door Peggie van Vugt, medewerker Wetenschappelijk Bureau van Holla Advocaten.