Evenementen

Ochtendsessie gezondheidsrecht

Ochtendsessie gezondheidsrecht

Op dinsdag 24 september van 09:30 - 10:30 uur organiseren wij een digitale ochtendsessie voor zorgaanbieders. Ditmaal met als thema onderaanneming in de zorg.

De sessie is bedoeld voor professionals van zorgaanbieders, zoals juristen en bestuurssecretarissen. Deelname is laagdrempelig (u kunt luisteren, u kunt vragen stellen) en kosteloos.

Wanneer: dinsdag 24 september 2024, 09:30 - 10:30 uur. 

Digitale ochtendsessie voor zorgaanbieders: onderaanneming

Onderaanneming in de zorg komt veelvuldig voor. Tal van zorgaanbieders schakelen andere zorgaanbieders bij het verlenen van zorg in. Aan hoofd- en onderaannemerschap zitten diverse juridische aspecten. Voorbeelden zijn de behandelrelatie met de cliënt/patiënt, de doorwerking van contractsvoorwaarden van een zorgverzekeraar, de onderlinge uitwisseling van patiëntgegevens en het voldoen aan sectorale wet- en regelgeving, waaronder de Wkkgz, Wtza, Wmcz 2018, Wtzi, Wmg en mogelijk in de toekomst ook de Wibz.

Tijdens deze sessie praten wij u graag bij over de belangrijkste juridische aspecten, met handvatten voor de praktijk. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

We nodigen u van harte uit om deel te nemen. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. De sessie wordt niet opgenomen.