Corona Antwoorden

Het coronavirus (COVID-19) raakt de samenleving en ondernemingen in het hart. Het landschap is volledig veranderd. Plotseling en voor iedereen. Gebruikelijke reflexen in een situatie als deze schieten tekort. Daarvoor is de crisis door de internationale verwevenheid van belangen te veelomvattend.

De nieuwe realiteit zal aanhouden. Ervaringen in Azië laten zien wat de gevolgen op middellange termijn kunnen zijn. Prognoses worden niet meer in kwartalen gemaakt, maar in dagen. In sommige gevallen zelfs in uren.
.

Antwoorden op nieuwe Vragen Click here for English

De specialisten van Holla hebben antwoorden. Onze antwoorden op uw nieuwe vragen. Misschien zelfs op vragen die u zich nog niet eens heeft gesteld. Uw vragen veranderen en de antwoorden van Holla ontwikkelen zich dus ook snel. Wij delen onze informatie en antwoorden.

Vragen? Mail ons:   corona.antwoorden@holla.nl

Of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer: +31 (0)629567572.

Holla’s Corona Antwoorden

Holla is multidisciplinair. Onze antwoorden en inzichten zijn geïntegreerd. Daardoor kunnen wij u op een snelle en effectieve manier helpen. Een geïntegreerde aanpak waarmee verder wordt gedacht dan het voor de hand liggende. Praktische oplossingen, die u hier vindt:
.

.…………………………..

………Q&A………………………………….Webinars………………………..Artikelen & nieuws

 

Zes nieuwe fiscale steunmaatregelen

Op 24 april jl. heeft het kabinet zes nieuwe belastingmaatregelen aangekondigd ten behoeve van de verzachting van de negatieve economische gevolgen die de coronacrisis met zich brengt. De zes steunmaatregelen hebben een tijdelijk karakter en ondersteunen voornamelijk ondernemers.

De zes maatregelen zijn:

  • Verlaging van het gebruikelijk loon bij omzetdaling;
  • Versoepeling van het urencriterium;
  • Eenmalige verhoging van de vrije ruimte in de werkkostenregeling;
  • Vormen van een fiscale coronareserve;
  • Uitstel van de inwerkingtreding Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap;
  • Betaalpauze voor hypotheekverplichtingen.

Deze tijdelijke fiscale maatregelen zullen in de komende periode verder worden uitgewerkt. Wij houden u hiervan uiteraard op de hoogte. In deze Tax Alert zullen wij de verschillende maatregelen bespreken.

Verlaging van het gebruikelijk loon bij omzetdaling

Ondernemers die werkzaam zijn voor een BV waarin zij een aanmerkelijk belang houden, dienen over een passende arbeidsbeloning – het gebruikelijk loon – inkomstenbelasting te betalen. Dit wordt de gebruikelijkloonregeling genoemd.

Deze belasting dient in beginsel ook te worden betaald op het moment dat de BV minder of geen omzet behaalt. Vanwege het grote verlies aan omzet in…

Advocaten in Corona Antwoorden

Boris Emmerig, Managing Partner, Finance

Egbert Schelhaas

Petra Domevscek

Expertises


Arbeidsrecht >

Reinoud van Oeijen

Jan Dingemans

Martine Bouman

Jan van Heijningen

Joost Wasser

Spring naar toolbar