Besturen en aansprakelijkheid

Besturen en aansprakelijkheid

De advocaten van Holla legal & tax hebben jarenlange ervaring met het adviseren en (succesvol) verdedigen van bestuurders als het gaat om bestuurdersaansprakelijkheid. Onze cliënten zijn bestuurders van allerhande organisaties, variërend van grote bedrijven tot verenigingen en stichtingen. Wij staan bestuurders bij in zaken die te maken hebben met interne aansprakelijkheid (vanuit de rechtspersoon en haar organen), externe aansprakelijkheid (vanuit derden, zoals afnemers en leveranciers) en bestuurdersaansprakelijkheid bij faillissementen (vanuit de curator).

De kracht van Holla ligt in onze verregaande expertise in verschillende rechtsgebieden. Onze procesadvocaten hebben ruime ervaring met het succesvol verdedigen van aansprakelijk gestelde bestuurders. Onze specialisten binnen het team financiering, zekerheden en insolventie worden geregeld als curator aangesteld en weten daarom als geen ander hoe een succesvol verweer van een bestuurder feitelijk in elkaar zit. Zo combineren wij juridisch inhoudelijke kennis met expertise in procedures en komen wij tot de kern van een zaak, wat resulteert in een solide verweer.

Wij adviseren “aan de voorkant” over het beperken van aansprakelijkheid, want voorkomen is altijd beter dan genezen. Wij zijn graag in een vroeg stadium betrokken, zodat wij met u kunnen meedenken over hoe te handelen en over mogelijke vroegtijdige oplossingen, en dan met name in situaties waarin resultaten en liquiditeit (tijdelijk) onder druk staan. Wordt u onverhoopt toch aansprakelijk gesteld als bestuurder? Dan staan wij u met onze expertise en ervaring met raad en daad ter zijde, buitengerechtelijk maar natuurlijk ook als een gerechtelijke procedure onvermijdelijk is.

Natuurlijk kunt u ook bij onze specialisten terecht als u aan de andere kant staat. Meent u dat een bestuurder zijn werk niet goed doet en u daardoor schade lijdt? Wij adviseren u graag en hebben ook hier ruime ervaring in.

Naar de pagina Corporate & Commercial Litigation

Naar de pagina Financiering, Zekerheden & Insolventie

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?