Arbeidsrecht in de publieke sector

Sinds de invoer van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) valt de publieke sector grotendeels onder het reguliere arbeidsrecht. Toch zijn er nog aspecten die specifiek zijn voor deze sector. Holla’s team van specialisten voor arbeidsrecht in de publieke sector heeft ruime ervaring en diepgaande kennis van dit onderwerp. Wij staan diverse overheidsinstellingen bij, zoals provincies, gemeenten en waterschappen. Wij zijn bekend met de inhoud en de juridische toepassing van de cao’s die een rol spelen bij de overheidsinstellingen en zijn ons bewust van de politieke kaders die van invloed kunnen zijn op de juridische casus.

U kunt bij Holla legal & tax terecht voor advies over alle zaken die spelen in de relatie tussen werkgever en werknemer. Daarbij moet u onder meer denken aan advies over het aangaan van de arbeidsovereenkomst, over cao-gerelateerde kwesties of over advies en bijstand met betrekking tot individueel ontslagrecht en reorganisaties. Ook voor zaken die betrekking hebben op medezeggenschap bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze arbeidsrechtspecialisten in de publieke sector zijn niet alleen adviseurs en strategische sparringpartners, wij verzorgen ook regelmatig (in-house) workshops en presentaties voor onze cliënten waarin we de in praktijk meest voorkomende arbeidsrechtelijke thema’s behandelen.

Terug naar overzichtspagina Arbeidsrecht