arbeidsrecht industriesector

Arbeidsrecht in de industriesector

De arbeidsrechtspecialisten van Holla legal & tax hebben jarenlange ervaring met het adviseren van organisaties die actief zijn in de industrie. Wij kennen de sector als geen ander en bevinden ons in het hart van de Nederlandse maakindustrie. We zijn deskundig binnen de segmenten automotive-, high tech- (OEM, mechatronics en engineering) en staalindustrie. Wij zijn zeer bekend met de inhoud en de juridische toepassing van de cao’s Metaal & Techniek (de ‘kleinmetaal’) en de Metalelektro (de ‘grootmetaal’).

U kunt bij Holla terecht voor advies over alle zaken die spelen in de relatie tussen werkgever en werknemer. Voorbeelden hiervan zijn het aangaan van een arbeidsovereenkomst en de uitleg van concurrentie- en relatiebedingen. Daarnaast bieden wij bijstand in zaken die betrekking hebben op het individueel ontslagrecht en bij reorganisaties.

Onze arbeidsrechtexperts organiseren een paar keer per jaar een digitale ronde tafel voor HR-professionals in de industriesector. Hier worden actuele juridische onderwerpen besproken en wordt de gelegenheid geboden om onderling ervaringen uit te wisselen.

Voorbeelden van zaken in de industriesector:

  • Het succesvol bijstaan van een organisatie nadat een voormalig werknemer een procedure was gestart om in dienst te mogen treden bij een concurrent.
  • Advies over de vraag of een specifieke onderneming onder de werkingssfeer van een van de kleinmetaalcao’s valt.
  • Begeleiding bij en advies over het ontslag van een statutair directeur.
  • Het beoordelen van een thuiswerkregeling.

Terug naar overzichtspagina Arbeidsrecht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?