Arbeidsrecht in de foodsector

‘Al jarenlang kunnen wij rekenen op een professioneel advies vanuit meedenkend partnership. Er wordt geadviseerd vanuit mogelijkheden waarbij samenwerking en ruimdenkendheid centraal staan.’

Judith Pijs, Manager S&O Advies bij Hutten

De foodsector is een van de meest gereguleerde markten. De sector is continu in beweging, bijvoorbeeld op het gebied van technologische innovatie en productinnovaties. Ook op arbeidsrechtelijk gebied is de foodsector erg dynamisch. Juridische onderwerpen die bijvoorbeeld hoog op de agenda staan, zijn het inregelen van de flexibele schil met oproepkrachten en veiligheids- en hygiënevoorschriften.

De arbeidsrechtspecialisten van Holla hebben jarenlange ervaring in de foodsector en zijn goed op de hoogte van de markt en de zaken waar u als organisatie tegenaan loopt. Wij adviseren over alle aspecten van het arbeidsrecht, variërend van individuele ontslagkwesties, reorganisaties, verzuim en re-integratie tot grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer of medezeggenschap.

Ook als u op zoek bent naar een strategische sparringpartner sluiten wij graag aan. Als trusted advisor van onder andere vleesverwerkingsbedrijven, snoepgoedproducenten, telers en distributeurs van groente en fruit, cateringbedrijven en fabrikanten van voedingsproducten hebben wij de kennis en ervaring om ook u te adviseren.

Voorbeelden van zaken in de foodsector:

  • Een noodzakelijke reorganisatie die dankzij onze arbeidsrechtspecialisten vlekkeloos is verlopen, zonder ontslagtraject bij het UWV. Dit was mogelijk door goed overleg met vakbonden en de OR en het implementeren van een vertrekstimuleringsregeling.
  • Het succesvol bijstaan van een organisatie waar op camera diefstal van foodproducten was vastgelegd, met ontslag op staande voet als resultaat.
  • Het succesvol bijstaan van een organisatie bij een geschil over de vraag of een geschorste werknemer bij een contractwissel door overgang van onderneming in dienst was gekomen.

Terug naar overzichtspagina Arbeidsrecht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?