mr. Nicole Lindhout erfrechtspecialist van Holla Advocaten

‘s-Hertogenbosch, 24 januari 2014. De vereniging van familierecht advocaten en scheidingsmediators (vFAS) is in 2013 gestart met het aanbieden van een specialisatieopleiding erfrecht aan haar leden. Mr. Nicole Lindhout van Holla Advocaten heeft in januari 2014 als een van de eerste advocaten in Nederland deze opleiding met succes afgerond.

Met het certificaat van de specialisatieopleiding erfrecht op zak mag Nicole Lindhout zich met recht specialist erfrecht noemen. Dit “keurmerk” betekent dat erfrechtelijke kwesties met een gerust hart bij Holla Advocaten ondergebracht kunnen worden. Lindhout: “Er is steeds meer vraag naar bijstand op het gebied van erfrecht, mede als gevolg van de vergrijzing van de samenleving. Er zijn echter nog maar weinig advocaten die zich hierin hebben bekwaamd.”

De specialisatieopleiding van de vFAS voorziet in de behoefte naar bijstand op het gebied van erfrecht. Gedegen kennis van het erfrecht is een eerste vereiste om zaken goed te kunnen behartigen. “Er spelen vaak grote belangen en emoties en familieverhoudingen spelen ook een rol. Mijn ervaring als advocaat in het familierecht komt daarbij goed van pas. In deze vaak moeilijke periode zijn mensen kwetsbaar. Zij hebben behoefte aan iemand die juridisch scherp is en daarnaast oog heeft voor de persoonlijke belangen. Dankzij deze nieuwe opleiding is de kennis nu ook binnen mijn praktijk inzetbaar. Zowel in louter erfrechtelijke aangelegenheden maar ook ter aanvulling op mijn werk als familierechtadvocaat, scheidingsmediator en voor notarissen en estate planners”, aldus Lindhout.