Holla Advocaten zet Banking & Finance stevig op de kaart met Monieke Linck

‘s-Hertogenbosch, 26 mei 2014. Per 1 juni start mr. Monieke Linck als advocaat bij Holla Advocaten. Linck maakt hiermee de overstap van NautaDutilh naar Holla Advocaten. Met haar komst versterkt Holla Advocaten de sectorgerichtheid van het kantoor. Linck wordt verantwoordelijk voor het uitbouwen en verder ontwikkelen van de Banking & Finance sector. Linck beschikt over een ruime ervaring in deze niche. “De perspectieven voor deze markt in Zuid-Nederland, de reputatie van Holla Advocaten en mijn Brabantse roots, zijn voor mij de combinatie om met Holla  Advocaten in zee te gaan. Ik vind het een mooie uitdaging en heb er zin in”, aldus Linck.

“Wij zijn enthousiast over de samenwerking en verwachten er over en weer veel van”, zegt mr. Bas van Dooren, partner bij Holla Advocaten. Van Dooren zal samen met Linck de sector Banking & Finance verstevigen en verder vormgeven. “Advocatenkantoren die zich willen onderscheiden zullen dat meer dan ooit op basis van kwaliteit en klantgerichtheid moeten doen. Bovendien zullen zij voorop moeten gaan in het ontwikkelen van gespecialiseerde diensten met een hoge toegevoegde waarde”, vervolgt Van Dooren. Zo dus ook Holla Advocaten: naast de verdere ontwikkeling van kwaliteit, timmert Holla Advocaten hard aan de weg met verdiepende specialismen om bestaande cliënten beter te bedienen en toegang te krijgen tot nieuwe markten. Linck wil de ontwikkeling van een (bancaire) nichemarkt in Zuid-Nederland een stap verder brengen: “De advocaat moet bij de ondernemer of bankier aan tafel om beter te begrijpen wat de klant precies wil, waar de mogelijkheden en risico’s zitten, en samen inventieve oplossingen bedenken”, aldus Linck. “Dat past als geen ander bij de Brabantse manier van zaken doen, met vernieuwende samenwerkingsinitiatieven als bijvoorbeeld Brainport Eindhoven tot resultaat.”

Over Monieke Linck

Monieke Linck richt zich op financieringstransacties, waaronder het begeleiden van reguliere werkkapitaal financieringen, acquisitiefinancieringen, bouw- en vastgoedfinancieringen en projectfinancieringen. Zij heeft daarbinnen een bijzondere expertise op het gebied van financieringen binnen de publieke sector (zorginstellingen, woningbouwcoöperaties en -lokale- overheden). Daarnaast adviseert Linck in het kader van faillissement en herstructurering, over situaties waarbij meerdere crediteuren verschillende belangen hebben en over bancaire aangelegenheden.

Linck heeft verder ervaring met de financiële procespraktijk, zoals procedures over kredietverlening, girale betaling, het uitwinnen van zekerheden en andere bankgerelateerde onderwerpen. Zij heeft de Grotius specialisatieopleiding Financiering en Zekerheden cum laude afgerond. Linck publiceert regelmatig over diverse goederenrechtelijke onderwerpen in diverse (wetenschappelijke) vakbladen. Monieke Linck studeerde in 2007 af aan de Universiteit Maastricht en trad datzelfde jaar in dienst als advocaat bij NautaDutilh in Amsterdam. Per 1 juni 2014 stapt zij over naar Holla Advocaten.