Werkgevers mogen mondkapjes onbelast vergoeden

Opleidingsvergoeding bij transfers

In verband met het coronavirus is iedereen die met het openbaar vervoer reist vanaf 1 juni 2020 verplicht een mondkapje te dragen. De Belastingdienst meldt op de website dat werkgevers deze mondkapjes onbelast mogen vergoeden aan werknemers.

Deze kosten vallen onder de gerichte vrijstellingen van de werkkostenregeling. Zij horen tot de werkelijke kosten van het openbaar vervoer, omdat werknemers niet zonder mondkapje met het openbaar vervoer mogen reizen. Gerichte vrijstellingen gaan niet ten koste van de vrije ruimte van de werkkostenregeling als de vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen blijven binnen de voorwaarden die voor deze gerichte vrijstellingen gelden.

Als de werkgever de werkelijke openbaarvervoerkosten onbelast wil vergoeden, moet deze aannemelijk kunnen maken dat de werknemer deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt. Deze gegevens moeten terug te vinden zijn in de administratie van de werkgever.

Mocht u ons advies wensen ten aanzien van bovenstaande, neem dan gerust contact op met Boris (06 52505900), Tom (06 24896213), Demi (06 45452616) of Lennart (06 40050022). Wij helpen u graag verder!