Kinderombudsman onderzoekt kindvriendelijke advocatuur

scheiden

Kinderombudsman publiceert rapport over advocaat bij (v)echtscheidingen.

Op 30 maart 2016 heeft de Kinderombudsman een rapport gepubliceerd over de rol van advocaten als preventieve schakel in (v)echtscheidingen (http://bit.ly/1SAfxBi)

De Kinderombudsman doet al langere tijd onderzoek naar het toenemende aantal conflictueuze echtscheidingen, ook wel ‘vechtscheidingen’ genoemd. In de media wordt steeds meer aandacht besteed aan (v)echtscheidingen, met name in verband met de gevolgen daarvan voor de betrokken kinderen. De Kinderombudsman constateert in zijn laatste rapport dat advocaten een belangrijke rol hebben bij het voorkomen van een vechtscheiding. Zo zou de echtscheidingsadvocaat zich kindvriendelijk moeten opstellen, zijn cliënt constructief moeten coachen en de-escalerend te werk moeten gaan. Hiervoor zijn andere competenties vereist dan enkel juridische kennis, reden waarom de Kinderombudsman pleit voor een gespecialiseerd familierechtadvocaat met het stempel ‘kindvriendelijk’.

De familierechtadvocaten van Holla Advocaten onderschrijven de conclusies van de Kinderombudsman. Advocaat Geeske van Campen: “In de praktijk zien wij helaas regelmatig de trieste gevolgen van een vechtscheiding voor kinderen. Als advocaat spelen wij een belangrijke rol bij het voorkomen van conflicten en het op constructieve wijze vinden van een oplossing voor geschillen. Wij zien het als onze taak om de belangen van de betrokken kinderen steeds in ogenschouw te nemen. Juist omdat wij dit zo belangrijk vinden, zijn onze familierechtadvocaten aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). De leden van deze vereniging hebben een uitgebreide opleiding gevolgd waarbij zij zich bekwaamd hebben in conflicthantering en bemiddeling. Deze vaardigheden zijn belangrijk bij het op deskundige wijze begeleiden van een echtscheidingstraject, waarbij het belang van de kinderen voorop staat.”

Wilt u meer informatie over kindvriendelijk scheiden? Neem dan contact op met Geeske van Campen of een van onze andere familierechtadvocaten.