Holla adviseert de Plato Groep bij overname Compacon

De Plato Groep, moederbedrijf van Clipper en IGO-POST en importeur en distributeur van bedrukte promotionele producten te Helmond, heeft een meerderheidsbelang  van 80 procent genomen in Compacon B.V., een distributeur in promotionele producten en premiums. De overname creëert voor beide partijen grote strategische voordelen en kansen voor de toekomst. Volgens topman Frans-jozef Maas van de Plato Groep is de strategie gericht op marktverbreding en het vergroten van de aanwezigheid in Europa.

Over Plato
Plato Groep, moederorganisatie van Clipper B.V. en IGO-POST B.V., is sinds 1945 een internationale importeur en distributeur van bedrukte promotionele producten. Vanuit haar hoofdkantoor in Helmond, waar het centrale magazijn en de diverse drukfaciliteiten zijn gehuisvest, en de vestigingen in België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Frankrijk en Denemarken bedient Plato Groep diverse klantsegmenten in geheel Europa.

Over Compacon
Compacon, opgericht in 1992, is een toonaangevende distributeur in de markt van promotionele producten. Met kantoren in Barendrecht en Eindhoven is een team van 31 medewerkers actief om (middel-) grote organisaties, ondernemingen en instellingen binnen en buiten Nederland te ontzorgen op het gebied van promotionele producten. Hierbij zijn corporate premium programma’s, salespromotion en actiemarketing, custom made producten en webshopoplossingen de core activiteiten van Compacon.

Holla Advocaten staat de Plato Groep al jaren bij op diverse juridisch vlakken en nu voor het eerst in een M&A traject. Frans-jozef Maas laat weten zeer tevreden te zijn over de geleverde ondersteuning en dienstverlening in dit traject.

Het team van Holla Advocaten werd gevormd door Pim van de Goor, Robert van Muijen en Délon Vielvoye. KPMG alsmede KPMG Meijburg & Co. waren als fiscaal / financieel adviseurs betrokken.

Verkopers werden bijgestaan door AKD en JBR Corporate Finance.

Holla Advocaten feliciteert alle betrokken partijen met het behaalde resultaat en wenst hen veel succes!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?