Het hanteren van algemene voorwaarden: werk aan de webwinkel

De omzet uit online winkelen is in het eerste halfjaar van 2013 met 8% gestegen tot een bedrag van 5 miljard euro, zo bleek uit op 16 september jl. gepubliceerde cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor 2013-1.

Digitale business is al jaren booming, in tegenstelling tot de traditionele detailhandel. Maar zijn webwinkeliers wel op de hoogte van de voor hen geldende wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld het gebruik van algemene voorwaarden?

Renaldo Willems nam de proef op de som en testte op dat gebied de juridische waterdichtheid van zowel winnaars van de Nationale Thuiswinkel Awards (Publieksprijzen) 2013, de belangrijkste onderscheiding in webwinkelland, als webshops die in 2013 voorkomen in de top 10 van de Twinkle100, een overzicht van de honderd in omzet grootste online retailers van Nederland. Het belang van een goede omgang met algemene voorwaarden doet zich immers voor zowel ondernemers als consumenten het meest gelden bij webwinkels die er qua omzet en populariteit ‘toe doen’.

Renaldo kwam tot de conclusie dat de meerderheid van de door hem onderzochte webondernemers onnodige fouten maakt als het gaat om het hanteren van de kleine lettertjes op internet, met potentieel grote gevolgen van dien. Klik hier voor het artikel van Renaldo.

mr. Renaldo Willems is naar aanleiding van dit artikel geinterviewd door Computerworld. Lees hier zijn artikel >>

Nieuwsgierig? Lees dan zijn bijdrage in Contracteren 2013/afl. 2, p. 59-66 (Uitgever: Boom Juridische uitgevers). Voor meer informatie over mr. Renaldo Willems klik hier of bel +31 73 61 61 100.