Dag van de Scheiding op 9 september 2016

9 september a.s. openen ook wij onze deuren voor kosteloos advies over scheiden

Tijdens de Dag van de Scheiding openen de advocaat-scheidingsmediators Peter de BruijnNicole Lindhout en Geeske van Campen van Holla Advocaten hun deuren. U kunt dan vrijblijvend kennis met hen maken. Daarnaast is het mogelijk om een gratis scheidingscheck uit te laten voeren. Ook kunnen vragen worden gesteld en meer informatie worden verkregen over het onderwerp ‘scheiden’. Het kosteloos ingewonnen advies van de vFAS -advocaat-mediator geeft u inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden. U bent van harte welkom tussen 8.30 uur en 17.30 uur, op ons kantoor aan het Stationsplein 101 in Den Bosch. Indien u dit wenst kunt u vooraf bellen om een afspraak te maken.

Over de advocaat-scheidingsmediators van Holla Advocaten
Als gekende specialisten hebben onze advocaat-scheidingsmediators jarenlang ervaring op het terrein van het familierecht, waarbij de nadruk ligt op scheidende (partners van) ondernemers, dga’s en vrije beroepsbeoefenaren, zoals medisch specialisten en zakelijke dienstverleners. Ook indien u niet tot een van deze categorieën behoort, bent u echter van harte welkom op 9 september 2016.

Uit elkaar, met respect voor elkaar
De advocaat-scheidingsmediators van Holla Advocaten zijn aangesloten bij de vFAS en doen ook dit jaar weer mee met de  ‘Dag van de Scheiding’, die sinds 2010 wordt georganiseerd. Tijdens deze dag vragen alle advocaten aangesloten bij de vFAS aandacht voor ‘echtscheiden’. De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets! Bijna 219 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Intussen strandt één op de drie huwelijken, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom heeft vFAS , sinds 2010, de jaarlijks Dag van de Scheiding’ in het leven geroepen, die altijd plaatsvindt in de tweede week van september. De vFAS vraagt dan landelijk aandacht voor de noodzaak van deskundige begeleiding bij scheidingen. Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. De vFAS pleit ervoor om het proces tijdens en rondom een echtscheiding te verbeteren. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe van de scheiding te worden. Het motto van de vFAS is dan ook ‘uit elkaar, met respect voor elkaar’.

Over de vFAS
Het merendeel van de aangesloten vFAS-leden (de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. De vFAS -advocaat-scheidingsmediator beschikt, naast kennis op het relationele- en emotionele gebied en het gebied van kinderen, over de benodigde actuele juridische kennis om de echtscheiding op dit gebied goed te kunnen begeleiden; te denken valt aan de onderwerpen als alimentatie, de afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening en het ouderschapsplan.